Breaking News

Γ. Παπαδάκης: Τα λάθη στο χειρισμό της υπόθεσης Λιγνάδη - «Η κ. Μενδώνη μπέρδεψε την τέχνη της υποκριτικής με την υποκρισία» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο του θεάτρου μίλησε το βράδυ της Κυριακής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης, ο οποίος επισήμανε τα λάθη στο χειρισμό της υπόθεσης Δημήτρη Λιγνάδη, καταλογίζοντας πολιτικές ευθύνες στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Την Παρασκευή, μία μέρα πριν τη σύλληψη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, η Λίνα Μενδώνη είχε  δηλώσει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη Τύπου: «Προσωπικός μου φίλος ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ... Είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προκύπτει τώρα... Αισθάνομαι ότι μας εξαπάτησε και με εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Υπήρχε μία σταθερή άρνηση ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν».

Ο Γιώργος Παπαδάκης σχολίασε: «Βάζουμε τους δικούς μας χωρίς να ελέγχουμε ποιοι είναι αυτοί και στη συνέχεια προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα. Δεν δικαιολογώ σε τίποτα την κ. Μενδώνη, η οποία ως υπουργός Πολιτισμού μπέρδεψε την τέχνη της υποκριτικής με την υποκρισία απαξιώνοντας  έτσι συνολικά τον καλλιτεχνικό χώρο».

Και πρόσθεσε: «Η κ. Μενδώνη πότε το έμαθε και τελικά ζήτησε την παραίτηση του κ. Λιγνάδη και είπε ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος; Μία μέρα πριν συλληφθεί ο κ. Λιγνάδης; Και την έπεισε ότι όλα αυτά που ακούγονται και καταγγέλλονται είναι ψέματα; Δεν είχε ακούσει τίποτα; Δεν είχε προβληματιστεί η κ. Μενδώνη; Έχει σοβαρές πολιτικές ευθύνες πάνω σ' αυτό. Και θα πρέπει να τις αναλαμβάνει ένα πολιτικό πρόσωπο...».

«Έχω την εντύπωση ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Να κάνει τη δική της δουλειά και η κ. Μενδώνη. Εγώ δεν θα τη συμβουλέψω τι να κάνει. Αν και αντιλαμβάνεται τι θα έπρεπε ήδη να έχει κάνει...» κατέληξε ο δημοσιογράφος.