Breaking News

Προειδοποίηση από Boeing και Ιαπωνία να σταματήσουν οι πτήσεις των μοντέλων 777 με κινητήρες Pratt & Whitney 4000

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
H αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία Boeing συνέστησε να παραμείνουν στο έδαφος δεκάδες από τα 777 αεροσκάφη της σε όλο τον κόσμο με κινητήρα  Pratt & Whitney 4000-112, μετά τη βλάβη που παρουσιάστηκε σε κινητήρα αεροπλάνου σε πτήση της United Airlines, με προορισμό τη Χονολουλού.

Ο κινητήρας του αεροπλάνου έπιασε φωτιά λίγο μετά την αναχώρησή του από το Ντένβερ του Κολοράντο. Εξερράγη στον αέρα και κομμάτι του έπεσε πάνω σε σπίτια. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση.

Σύμφωνα με το BBC, η Boeing ανακοίνωσε ότι 128 αεροσκάφη με κινητήρα  Pratt & Whitney 4000-112 πρέπει να παραμείνουν στο έδαφος.

"Ενώ διεξάγεται έρευνα, συνιστούμε να ανασταλεί η λειτουργία των 69 αεροσκαφών 777 εν υπηρεσία και 59 που είναι σε αποθεματοποίηση, που τροφοδοτούνται από κινητήρες Pratt & Whitney 4000-112", ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ, η United Airlines είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία στη χώρα που χρησιμοποιεί το μοντέλο 777, που φέρει τον συγκεκριμένο κινητήρα. Οι άλλες βρίσκονται στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Ανάλογη ειδοποίηση εξέδωσε και η Ιαπωνία, που ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρίες να μην χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη Boeing 777 με κινητήρες Pratt & Whitney 4000 για απογειώσεις, προσγειώσεις, αλλά και υπερπτήσεις στην επικράτειά της.

Όπως αναφέρει το BBC, τον περασμένο Δεκέμβριο μια πτήση της εταιρίας JAL της χώρας αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Νάχα λόγω δυσλειτουργίας στον αριστερό κινητήρα. Το αεροπλάνο ήταν ίδιας ηλικίας με το 26χρονο αεροπλάνο της United Airlines που παρουσίασε πρόβλημα το Σάββατο.