Breaking News

Το ειδυλλιακό τοπίο που θυμίζει Ήπειρο και Ζαγοροχώρια σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Μόλις 50 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και ανάμεσα στο Όρος της Πάρνηθας και αυτό του Κιθαιρώνα βρίσκεται καλά κρυμμένο ένα τοπίο, που δεν θα πιστεύετε ότι βρίσκεται τόσο κοντά σας»...

Η ομάδα «Up Stories» μας δείχνει από ψηλά ένα τοπίο ειδυλλιακό, σε απόσταση αναπνοής από την Αττική... το γεφύρι της Δαφνούλας. Η περιγραφή στο βίντεο αναφέρει:

«Μόλις 50 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και ανάμεσα στο Όρος της Πάρνηθας και αυτό του Κιθαιρώνα βρίσκεται καλά κρυμμένο ένα τοπίο, που δεν θα πιστεύετε ότι βρίσκεται τόσο κοντά σας.

Ένα τοπίο, που σε απόσταση αναπνοής από την πολύβουη Αττική θα σας ταξιδέψει στα Ζαγοροχώρια, αφού το γεφύρι της Δαφνούλας, που δεσπόζει στην περιοχή, είναι το κοντινότερο μονότοξο πέτρινο γεφύρι στην Αθήνα. 

Το γεφύρι της Δαφνούλας βρίσκεται στον ποταμό Ασωπό, πλησίον της Ραμπτώσας. Χτίστηκε κατά την τουρκοκρατία γύρω στο 1.700 και τα ιστορικά στοιχεία γι' αυτό είναι πολύ λίγα. 

Ένα τοπίο ειδυλλιακό με πλατάνια και τον ήχο του τρεχούμενου νερού να σας γαληνεύει, ιδανικό για πικ νικ μαζί με φίλους και την οικογένειά σας.»