Breaking News

25η Μαρτίου: Δείτε ολόκληρη τη στρατιωτική παρέλαση - Το αφιέρωμα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου συμπίπτει με τη συμπλήρωση των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η τελετή έπαρσης της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, η δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.


Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχε και η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, με τον επικεφαλής πιλότο να στέλνει το δικό του μήνυμα.

«Στέλνουμε μήνυμα υπερηφάνειας και σιγουριάς και είμαστε ασπίδα για κάθε γωνιά του τόπου μας. Κρατάμε γερά τη σκυτάλη του εθνικού χρέους. Χρόνια πολλά πατρίδα! Χρόνια πολλά στους Έλληνες παντού στον κόσμο!», είπε, μεταξύ άλλων, ο σμηναγός Δημήτρης Βολακάκης, από τη Μοίρα 343 στη Σούδα, της 115 Πτέρυγας Μάχης.

Δείτε στα βίντεο το μήνυμα του πιλότου, ολόκληρη τη στρατιωτική παρέλαση και το αφιέρωμα που δημιούργησε το Γραφείο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.