Breaking News

Benin: Το τεράστιο και εντυπωσιακό γκράφιτι που μετέτρεψε το Ganvié σε έργο τέχνης (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Ganvié είναι ένα πλωτό χωριό, που βρίσκεται στη μέση της λίμνης Nokoué, στο Benin της Δυτικής Αφρικής. Πιθανώς είναι το μεγαλύτερο χωριό της λίμνης και είναι πολύ δημοφιλές στους τουρίστες.

Στο νησάκι δημιουργήθηκε πριν λίγες ημέρες ένας τεράστιος πίνακας γκράφιτι, που περιτριγυρίζεται από μικρές βάρκες και ξύλινες καλύβες και απεικονίζει δύο ενωμένα χέρια.

Σύμφωνα με την περιγραφή στο βίντεο της εφημερίδας Le Parisien, πρόκειται για το 10ο δημιούργημα του Γάλλου καλλιτέχνη Saype, στο πλαίσιο του δικού του πρότζεκτ «Beyond Walls», που συνεχίζει σε όλο τον κόσμο.


Ο καλλιτέχνης εξηγεί: «Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί συμβολικά η μεγαλύτερη ανθρώπινη αλυσίδα στον κόσμο, ζωγραφίζοντας τα ενωμένα χέρια, που είναι σύμβολο της αμοιβαίας βοήθειας και της καλοσύνης μεταξύ των λαών. Προσπαθώ να χτίσω "γέφυρες" μεταξύ ανθρώπων και πολιτισμών. Προσωπικά, είμαι ακράδαντα πεπεισμένος ότι μόνο ενωμένη θα μπορέσει η ανθρωπότητα να ανταποκριθεί στις διάφορες προκλήσεις, που θα πρέπει να ξεπεράσει».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Ganvié ήταν το καταφύγιο των πληθυσμών της περιοχής που διέφυγαν από τη δουλεία τον 18ο αιώνα. Επομένως, το εντυπωσιακό γκράφιτι έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για τους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με τη wikipedia, το χωριό προστέθηκε στην κατηγορία Πολιτισμός στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στις 31 Οκτωβρίου 1996.

Δείτε το βίντεο.