Breaking News

Γ. Κωνσταντίνου: «Στο βιβλίο περιγράφω μία ολόκληρη ζωή, αλλά όλοι έχουν μείνει στο σημείο που αναφέρω για το τζόγο» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε το βράδυ της Δευτέρας στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον ηθοποιό Γιώργο Κωνσταντίνου, ο οποίος είπε - μεταξύ άλλων - για τη σχέση του στο παρελθόν με το τζόγο:

«Στο βιβλίο μου περιγράφεται μία ολόκληρη ζωή, αλλά όλοι έχουν μείνει στο σημείο που αναφέρω για το τζόγο γιατί πουλάει. Εξήγησα και στο βιβλίο μέσα ότι θα είχα κάθε λόγο να το εξαφανίσω... Νομίζω ότι ο τζόγος πλέον, κατά τη δική μου φιλοσοφική άποψη, είναι έμφυτος. Από μικρά παιδιά, από μωρά, λέμε "αυτό είναι δικό μου". Παιδάκια παίζαμε για το ποιος θα κερδίσει τους βόλους του άλλου ή το ποιος θα κερδίσει κέρματα στο "κορώνα ή γράμματα".

Είναι ένα σκαλοπάτι, που οδηγεί στη μεγάλη κατηφόρα. Αν μπλέξεις με αυτό το πράγμα, είναι οπωσδήποτε ένας καταστροφικός εθισμός. Το ρητό λέει "πας παίζων χάνει". Κανείς δεν βγαίνει νικητής, όποιος τζογάρει χάνει. Οι νίκες είναι στιγμιαίες, όπως και το ναρκωτικό... Ήταν μια παγίδα όταν κάποια στιγμή κέρδισα τρεις μέρες συνεχόμενες. Έγραψα αυτό το πράγμα μόνο και μόνο για να δείξω πόσο καταστροφικό είναι, όπως θα μιλούσα και για τα ναρκωτικά. Δεν το έκανα για να πω ότι έπαιζα. Ωστόσο έγινε σημαία».

Να σημειωθεί ότι ο αγαπημένος ηθοποιός είχε δηλώσει το 2019 στο Dot: «Ήθελα να μιλήσω για τον εθισμό μου με το τζόγο. Έπρεπε στο βιβλίο μου να αναφερθώ τουλάχιστον σε ένα πάθos που είχα, γιατί δεν είχα άλλο. Ήθελα να δείξω ότι ακόμα κι εγώ πέρασα ένα πάθos το οποίο είναι προς αποφυγήν, είναι ένας μικρός θάνατος. Δεν μπόρεσα να βρω την αιτία γι' αυτόν τον εθισμό. Πιστεύω εθίζεσαι όπως τα ναρκωτικά. Μπορεί να τα πάρεις για πλάκα και να εθιστείς. Έτσι κι εμείς από παιδιά παίζαμε βόλους, το τζόγο τον έχουν όλοι μέσα τους... Ξεκίνησε σιγά σιγά και το αποτέλεσμα δεν ήταν καθόλου καλό. Δεν ζήτησα βοήθεια. Η λογική με βοήθησε να σταματήσω το τζόγο...».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα. Ολόκληρη η συνέντευξη στο 2ο βίντεο.