Breaking News

Η ενημέρωση από τον Κικίλια για τους εμβολιασμούς (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το απόγευμα της Τετάρτης η ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας έγινε από τον Βασίλη Κικίλια. Μαζί του ήταν και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Ο Υπουργός Υγείας είπε, μεταξύ άλλων, για τους εμβολιασμούς:

«Σήμερα αισίως έχουμε φτάσει στη χώρα μας να έχουν γίνει 1.182.082 εμβολιασμοί. Μέχρι σήμερα και αυτή την ώρα έχουν γίνει ήδη 24.478 εμβολιασμοί, το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού με μία δόση είναι 7,62% πλέον, με πρώτη και δεύτερη δόση 3,64% και 1,26% βάσει εμβολιασμών το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού.

Το άνοιγμα της επόμενης ομάδας είναι πλέον η ομάδα Α’ Νοσημάτων Υψηλού Κινδύνου και θα γίνει τις επόμενες 10 ημέρες και θα ακολουθήσουν εντός Μαρτίου οι ηλικιακές ομάδες 70-74 και 65-69.

Άρα βλέπετε ότι επιταχύνονται οι ρυθμοί, αυξάνεται ο εμβολιασμός και ότι πλησιάζουμε γρήγορα στη στιγμή που όλο και πιο πολλοί συμπολίτες μας θα είναι προστατευμένοι. Και άρα αυτό θα είναι τεράστια βοήθεια και για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και για την πορεία της κοινωνικής μας ζωής, της κοινωνικής μας ζωής και αύριο του τουρισμού.

Θα ήθελα όμως να ζητήσω όλοι να συμβάλλετε για αυτό και να επαναλάβω για μία ακόμη φορά, ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι. Πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να μειωθεί η ένταση. Και να συνυπολογίσουν όλοι την αξία της ανθρώπινης ζωής και της Δημόσιας Υγείας και πόσο τελικά κινδυνεύουμε με τέτοιες συμπεριφορές εμείς, η οικογένειά μας, οι φίλοι μας, το περιβάλλον μας, οι συνάνθρωποί μας.

Για του λόγου του αληθές, σε ό,τι έχει να κάνει με την αύξηση των ρυθμών του εμβολιασμού, θέλω να πω ότι για τις παραδόσεις της Pfizer μόνο για τον Απρίλιο επιβεβαιώθηκε πλέον ότι θα έχουμε 1.071.000 δόσεις εντός Απριλίου και ότι με ανακοινώσεις τις οποίες έκανε με σχετική δήλωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα έχουμε επιπλέον 90.000 δόσεις της Pfizer από τα 4 εκατομμύρια που ανακοίνωσε η Επιτροπή για όλη την Ευρώπη το Μάρτιο και συγκεκριμένα στις δύο τελευταίες εβδομάδες του Μαρτίου, άλλες 90.000 δόσεις Pfizer στη χώρα μας.

Παρακολουθούμε καθημερινώς τις παραδόσεις και τις δεσμεύσεις και των υπόλοιπων εταιρειών και είναι εμφανές ότι από τον πρώτο, τον Πρωθυπουργό, μέχρι και τον τελευταίο, πιέζουμε και διεκδικούμε περισσότερα εμβόλια το συντομότερο δυνατό.

Νομίζω ότι τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, αυτό θα καταστεί δυνατό και έτσι θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε υπερπολλαπλάσιους συμπολίτες μας.

Είναι μια κρίσιμη στιγμή για την Αττική και τη χώρα, γιατί συνυπολογίζονται όλα μαζί: η κόπωση, η προσπάθεια, η διάρκεια. Όμως, δεν είναι όπως πέρσι.

Επαναλαμβάνω, τα εμβόλια είναι εδώ. Το τέλος αυτής της προσπάθειας, ακόμα κι αν θα χρειαστεί να τηρούμε τα μέτρα και να προστατεύουμε τους εαυτούς μας με τα μέσα ατομικής προστασίας, είναι κοντά και θεωρώ ότι με όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν, επαναλαμβάνω, ως Υπουργός Υγείας αδυνατώ να τα δω κομματικά.

Νομίζω ότι είμαστε όλοι Έλληνες πέρα και πάνω απ’ όλα και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια. Άρα, να κάνουμε μια προσπάθεια, όλοι μαζί, έτσι ώστε να προστατεύσουμε το πολυτιμότερο αγαθό, που είναι η υγεία.»

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την ενημέρωση.