Breaking News

Νέος ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα - Λέκκας: «Ήταν έκπληξη για μας» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:38 το βράδυ της Πέμπτης, στην περιοχή της Ελασσόνας, που υπέστη ήδη μεγάλες ζημιές από τον προηγούμενο ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ της Τετάρτης.

Ο Διευθυντής Ερευνών σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Γεράσιμος Χουλιάρας, αναφέρει στο Facebook ότι το επίκεντρο ήταν 16 χλμ. νότια - νοτιοδυτικά της Ελασσόνας. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 11,3 χλμ.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, δήλωσε στην ΕΡΤ (δείτε το βίντεο στο τέλος):

«Ο νέος σεισμός ήταν μια έκπληξη για μας... Σημειώθηκε σε απόσταση 15 χιλιομέτρων βόρεια του Μεσοχωρίου. Ουσιαστικά  ενεργοποιήθηκε ένας άλλος κλάδος του ρήγματος, ο οποίος δεν ήταν γνωστός μέχρι τώρα. Το ρήγμα σταματούσε στο χωριό Μεσοχώρι και δεν ήταν χαρτογραφημένο βόρεια του Μεσοχωρίου. Έχουμε να κάνουμε με έναν καινούργιο κλάδο του ρήγματος. Το ευτύχημα είναι ότι ξεφεύγει από τις κατοικημένες περιοχές που επλήγησαν από τον προηγούμενο σεισμό των 6 Ρίχτερ».