Breaking News

Ο Τάσος Χαλκιάς μίλησε για όλα - Η συγκίνηση για τη μητέρα του και για τον «άνθρωπο που του άλλαξε τη ζωή» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Τάσος Χαλκιάς κάθισε την Κυριακή στον καναπέ του Dot και μίλησε για την είσοδό του στη σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» μετά την απομάκρυνση του Πέτρου Φιλιππίδη, αποκαλύπτοντας ότι επικοινώνησε με τον ηθοποιό. Ακόμη, αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά του χρόνια - καθώς δούλευε από 6 ετών - και στην περίπλοκη σχέση με τον πατέρα του. Επίσης, συγκινήθηκε όταν μίλησε για τη μητέρα του, αλλά και για τον άνθρωπο που του άλλαξε τη ζωή, τον καθηγητή του στο Εθνικό και μεγάλο ηθοποιό Στέλιο Βόκοβιτς. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Σε ό,τι αφορά εμένα δεν υπάρχει τίποτα το άβολο. Αν υπάρχει κάτι άβολο είναι από την πλευρά του Πέτρου, ο οποίος πρέπει να αγωνιστεί για να δείξει ότι δεν είναι αυτό που λένε... Εγώ θα έμπαινα έτσι κι αλλιώς στη σειρά, απλά επισπεύστηκε η διαδικασία και ίσως ο ρόλος μου να έγινε μεγαλύτερος, λόγω απουσίας του Πέτρου.

Εγώ δεν μάλωσα με τον Πέτρο, επικοινώνησα μαζί του και δεν είχε κανένα πρόβλημα που μπήκα στη σειρά. Δεν είμαστε άγνωστοι ξαφνικά... 

Δεν έπεσα από τα σύννεφα με όσα όσα βγήκαν προς τα έξω, καθώς στη ζωή μου και στην καριέρα μου έχω ακούσει πολλά... Ακούγονται πράγματα, αλλά είναι ικανά για να καταγγελθούν; Άλλο άκουσα κάτι, άλλο είδα κάτι, άλλο άκουσα με τ' αυτιά μου το συγκεκριμένο θέμα, άλλο μου το είπε άλλος, άλλο ήμουν μπροστά, άλλο γνωρίζω και δεν μιλάω... Ένα άκουσμα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα... 

Κάποιοι έκοψαν τον Πέτρο από κοινές τους φωτογραφίες, αυτά είναι αηδίες, σαχλαμάρες...  

Από 6 χρονών μέχρι τα 18 δούλευα στα πλοία με τον πατέρα μου, στον Πειραιά. Ήταν ψυκτικός - μηχανικός. Όταν είσαι 6 ετών παιδάκι δικαιούσαι άλλα πράγματα, όχι να δουλεύεις στα καρβουνιάρικα μες στη μουντζούρα... Ωστόσο τα παιδικά μου χρόνια ήταν υπέροχα, γεμάτα εμπειρίες... Ο πατέρας μου ήρθε να με δει στο θέατρο μετά πολλά χρόνια. Το αποδέχτηκε μόνο πριν πεθάνει, δεν πίστευε ότι αυτό είναι ένα επάγγελμα.

Ο Στέλιος Βόκοβιτς με έπεισε να ασχοληθώ με το θέατρο και να δώσω εξετάσεις. Μου μίλησε πολύ πατρικά, πολύ συμβουλευτικά και με έβαλε σε ένα κλίμα που μέχρι τότε κανείς δεν με είχε βάλει. Ήμουν ατίθασο παιδί και δεν ήταν εύκολο να με χαλιναγωγήσεις. Μου μίλησε, με έπεισε, ηρέμησα, δεν είχα την αγριάδα που είχα συνήθως. Με έβαλε σε μία άλλη διαδικασία και γίναμε φίλοι παρότι ήταν μεγάλος άνθρωπος. Ο Στέλιος Βόκοβιτς ήταν ο άνθρωπος που μου άλλαξε τη ζωή τελείως...

Ο πατέρας μου έμαθε ότι είμαι ηθοποιός 10 χρόνια αργότερα. Από το σπίτι μου είχα φύγει από 16 χρονών. Όταν με είδε στο θέατρο τρελάθηκε, μου ζήτησε χίλιες φορές συγγνώμη. Στη συνέχεια ερχόταν και με έβλεπε πολλές φορές, ήταν περήφανος για μένα.

Η μητέρα μου ενθουσιάστηκε μόλις έμαθε ότι θα ασχοληθώ με το θέατρο. Θα μπορούσε να είναι μια πολύ σπουδαία πριμαντόνα, αλλά δεν έγινε ποτέ γιατί οι εποχές που ήταν να γίνουν αυτά τα πράγματα δεν ήταν εύκολες για τις οικογένειες. Είχε ένα απωθημένο μέσα της για την καλλιτεχνία με την καλή έννοια. Με αγκάλιασε αμέσως και μου έκανε δώρο και μια ασημένια καδένα, την οποία την έχω. Τίμησε από την πρώτη στιγμή την επιλογή μου και ήταν κοντά μου ανά πάσα ώρα και στιγμή. Δεν έχασε ποτέ της παράσταση, ακόμα και γενική δοκιμή. Με τη μάνα μου είχα μια άλλη σχέση παρότι δεν την τίμησα στη ζωή μου όσο της έπρεπε. Τη βασάνισα αρκετά σαν παιδί...».

Δείτε το βίντεο.