Breaking News

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Ισπανία - Eλλάδα 1-1 (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σπουδαίο αποτέλεσμα πήρε η Εθνική μας το βράδυ της Πέμπτης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αγωνίστηκε με πάθoς και δύναμη απέναντι σε μία από τις πιο δυνατές εθνικές ομάδες του κόσμου και πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα στον 2ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Qatar 2022.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ, αν και η κατοχή ήταν 73-27 υπέρ των "φούριας ρόχας" και η Ελλάδα είχε μόλις μία ευκαιρία για γκολ, το πέναλτι του Μπακασέτα, η  "γαλανόλευκη" κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το πιο αισιόδοξο σενάριο: να φύγει αήττητη από την έδρα του φαβορί στην πρεμιέρα του ομίλου!

Οι Ίβηρες, αφού είχαν 1-2 καλές ευκαιρίες με κυριότερη ένα σουτ του Όλμο στο δοκάρι του Βλαχοδήμου στο 32΄, προηγήθηκαν στο 33΄ όταν ο Κόκε βρήκε με ωραία ψηλοκρεμαστή πάσα τον Μοράτα στη μικρή περιοχή, που στόπαρε και πλάσαρε ιδανικά στην ελληνική εστία. Η Εθνική ισοφάρισε με εύστοχο πέναλτι του αρχηγού Τάσου Μπακασέτα στο 57΄. Το πέναλτι κέρδισε ο Γιώργος Μασούρας από τον Ινίγο Μαρτίνεθ.

Ισπανία: Ουνάι Σιμόν, Λιορέντε, Σέρχιο Ράμος (46΄ Ινίγο Μαρτίνεθ), Ε. Γκαρθία, Καγιά, Ντάνι Όλβο (64΄ Πέδρι), Ρόντρι, Κόκε (72΄ Τιάγο Αλκάνταρα), Φεράν Τόρες (72΄ Ογιαρθάμπαλ), Μοράτα, Σέρχιο Κανάλες (64΄ Μπράιαν Χιλ).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Κ. Παπαδόπουλος, Τζαβέλας, Τσιμίκας (80΄ Κυριακόπουλος), Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μάνταλος (46΄ Τζόλης), Μασούρας (65΄ Φορτούνης), Μπακασέτας (78΄ Γιακουμάκης), Λημνιός (46΄ Σιώπης).

* Στο άλλο παιχνίδι της πρεμιέρας του ομίλου, Σουηδία-Γεωργία 1-0.


Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του ομοσπονδιακού τεχνικού Τζον Φαν'τ Σχιπ.