Breaking News

Σ. Τζουλάκης: «Οι σκηνές αστυνομικής βίας είναι ένα τραύμα στην ψυχή της Νέας Σμύρνης» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» για τις εικόνες αστυνομικής βίας που έλαβαν χώρα χθες το μεσημέρι στην πλατεία της περιοχής.

«Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα» ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ...

Ο Σταύρος Τζουλάκης δήλωσε: «Οι εικόνες που είδαμε στην πλατεία δεν τιμούν ούτε την πόλη μας, ούτε τους πολίτες, ούτε την αστυνομία. Οι σκηνές αστυνομικής βίας, Κυριακή μεσημέρι, είναι ένα τραύμα στην ψυχή της Νέας Σμύρνης. Εγώ δεν έχω βγάλει άκρη γιατί δεν ήμουν εκεί. Άλλα λέει η αστυνομία και άλλα οι πολίτες. Πάντως, δεν έχω πληροφόρηση ότι υπήρχε πορεία κουκουλοφόρων. Δεν υπήρχε πορεία».

Και πρόσθεσε: «Από τα βίντεο που είδα, πιστεύω ότι η αστυνομία δεν διαχειρίστηκε σωστά το θέμα γι' αυτό και διατάχθηκε ΕΔΕ. Μπορεί η αστυνομία να προκλήθηκε, αλλά ο ρόλος της είναι να κρατά την ψυχραιμία της. Δεν μπορεί με το παραμικρό να δέρνει τον κόσμο. Εγώ δεν έχω δει κουκουλοφόρους στην πλατεία».


Σε χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης αναφέρεται: «Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Οι εικόνες που είδαμε σήμερα στην Πλατεία δεν τιμούν ούτε την πόλη μας, ούτε τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία. Είναι δύσκολο να τηρούνται τα μέτρα, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα έχουν κουράσει τον καθένα. Η συνύπαρξη στον δημόσιο χώρο είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες αλλά και οι κανόνες δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται από όλους για να διασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής. Η υπομονή όλων μας δοκιμάζεται καθημερινά, κοινός στόχος να ξεπεράσουμε την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες.»