Breaking News

Βούλα Πατουλίδου: «Το βράδυ, πριν το χρυσό μετάλλιο, άσπρισε το μαλλί μου από την αγωνία» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Βούλα Πατουλίδου, η πρώτη γυναίκα χρυσή Ολυμπιονίκης στην Ελλάδα, κάθισε στον καναπέ του DOT και μίλησε για τα εμπόδια που συνάντησε στην πορεία της ζωής της, για το γεγονός ότι ασχολήθηκε με τον αθλητισμό σε ηλικία 21 ετών - καθώς νωρίτερα δεν την άφηναν - και για την ιστορική νίκη το 1992 στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης.

«Η μεγαλύτερη νίκη απέναντι στη ζωή είναι αυτή απέναντι στους φόβους σου. Το μεγαλύτερο φόβο που αντιμετώπισα είναι το "δε μπορώ"... Το ό,τι "δεν είμαι ικανή, δεν είμαι ταλέντο και... σιγά μωρέ τώρα, είσαι από μια μικρή χώρα, τι ψάχνεις να βρεις;"... Όλα αυτά μου τα έλεγε το 95% των ανθρώπων που ήταν γύρω μου. Υπήρχε κι ένα 5% που πίστευε ότι θα τα καταφέρω» είπε η Βούλα Πατουλίδου.

Και εξομολογήθηκε: «Πέρασαν 29 χρόνια από τότε που κέρδισα το χρυσό στους Ολυμπιακούς. Θυμάμαι εκείνη τη μέρα, αλλά δε θέλω να θυμάμαι όσα προηγήθηκαν. Είχα μεγάλη αγωνία... Τώρα έχουν μαυρίσει τα μαλλιά μου γιατί τα βάφω. Έχω μια τούφα άσπρη από το βράδυ πριν τον αγώνα. Είχα αγωνία για το εάν αυτό που έβλεπα στον ύπνο μου και ήθελα, θα κατάφερνα να το εφαρμόσω χωρίς λάθη από την εκκίνηση του αγώνα μέχρι το τέλος».

«Το ό,τι είμαι γυναίκα, ήταν δύσκολο για την οικογένειά μου να αποδεχθεί την ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό. Από εκεί και πέρα υπήρχαν περισσότερες δυσκολίες... Για παράδειγμα προκριθήκαμε μόνο γυναίκες για τους Ολυμπιακούς της Σεούλ (1988). Για τον κλασσικό αθλητισμό από την Ελλάδα είχαν προκριθεί μόνο γυναίκες (4x100 και η Βερούλη). Δεν ήθελαν να μας αφήσουν να πάμε γιατί ήμασταν μόνο γυναίκες!» αποκάλυψε.

Και συνέχισε: «Οι αθλητές ήταν 6-7 μήνες απλήρωτοι... Επειδή ζήτησα οικονομικό έλεγχο της Ομοσπονδίας, δύο χρόνια δεν υπήρχα. Πήγαινα για προετοιμασίες και τις πλήρωνα μόνη μου. Μετά το Ολυμπιακό μετάλλιο δεν είχα χρήματα ούτε για ταξί...».

Δείτε όσα είπε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.