Breaking News

Χριστίνα Τσάφου: «Με στεναχώρησαν πολύ, με αηδίασαν... Η Τζένη Μπότση είναι φίλη μου και μου είχε μιλήσει» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για τη σκληρή εκπαίδευση στο παρελθόν στις θεατρικές σχολές, αλλά και για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου μίλησε η Χριστίνα Τσάφου στο Πρωινό, όπου βρέθηκε καλεσμένη. Η γνωστή ηθοποιός είπε στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα:

«Κάποιοι απ' τους δασκάλους στις σχολές ήταν πολύ σκληροί, όπως ο Λαζάνης... Στο πρώτο έτος με τον Λαζάνη είχα πάθει τριχόπτωση. Δηλαδή έπεφταν τα μαλλιά μου από το άγχος, πήγαινα στους γιατρούς. Ήταν πολύ σκληρός κι εμένα κάπως με είχε πάρει... Μπήκαμε 16 παιδιά στο πρώτο έτος και στο τρίτο βγήκαμε 8. Τα "έκοβαν" τα παιδιά, τότε δεν καταλάβαιναν. Δεν τολμούσα να πούμε κάτι στους δασκάλους... Ωστόσο, τότε είχαμε μία αξία όταν βγαίναμε στο θέατρο, είχαμε μία παιδεία αρκετά υψηλού επιπέδου...

Όσα βγήκαν στη δημοσιότητα με στεναχώρησαν πάρα πολύ, με αηδίασαν. Ένα απ' αυτά το γνώριζα, η Τζένη Μπότση είναι φίλη μου και μου τα είχε πει. Στην αρχή την κοιτούσα και δεν μπορούσα να πιστέψω αυτά που μου έλεγε η κοπέλα... Μετά άρχισα να το συνειδητοποιώ. Δεν μπορούσα να φανταστώ πώς θα μπορούσε να το καταγγείλει. Όταν είναι μία κλειδωμένη πόρτα και δύο άνθρωποι, πώς να το αποδείξεις; Με τι στοιχεία; Γιατί πας απροετοίμαστος, δεν έχεις βάλει την κάμερα να γράφει για να έχεις μία απόδειξη. Την ώρα που μου το είπε η Τζένη, την οποία λατρεύω, στην αρχή δεν μπορούσε το μυαλό μου να το δεχτεί... Αλλά το έλεγε η Τζένη, όχι κάποιος άσχετος.

Όταν έμαθα ότι έχει συμβεί και σε άλλες κοπέλες, είπα "Κοίτα να δεις πώς μπορεί να δράσει ένας άνθρωπος τόσο καιρό και να επαναλαμβάνει το ίδιο πράγμα, χωρίς να τιμωρηθεί, χωρίς να ακουστεί"... Ένιωσα απογοήτευση μεγάλη, λύπη και χαίρομαι επιτέλους που βγήκαν τα παιδιά, αγόρια και κoρίτσια και μιλάνε».