Breaking News

Υπόθεση Λιγνάδη - Στον Άρειο Πάγο ο Κούγιας: «Eπόμενη ενέργεια το ΕΣΡ - Ποιος είναι ο Καπουτζίδης για να ασχοληθώ μαζί του;» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε στον Άρειο Πάγο προκειμένου να καταθέσει τρεις αναφορές που αφορούν στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο γνωστός ποινικολόγος είπε, μεταξύ άλλων, στους δημοσιογράφους:

«Οι συνεργάτες μου ήδη καταθέτουν στο Πρωτόκολλο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου τις τρεις αναφορές, οι οποίες ζητούν τον πειθαρχικό έλεγχο των δύο εισαγγελέων που διενήργησαν την προανάκριση εις βάρος του κ. Λιγνάδη, της κ. Ανακριτού που διεξάγει την τακτική ανάκριση και των τριών δικαστών που εξέδωσαν το απορριπτικό βούλευμα επί της στάσεως ακυρότητας της ποινικής διώξεως και του εντάλματος συλλήψεως που εξεδόθησαν μέχρι τώρα.

Ο λόγος που - για πρώτη φορά στην καριέρα μου - προβαίνω σ' αυτήν την ενέργεια είναι ένας και μοναδικός: δεν είμαι αυτός που θα διδάξει στους δικαστές το καθήκον τους, είμαι ο τελευταίος που θα το κάνω, όμως, η υπόθεση Λιγνάδη είναι μια υπόθεση πρωτοφανής για τα δικαστικά δεδομένα της Ελλάδας...

Εκτός του δικαιώματος στη ζωή, το σημαντικότερο είναι το δικαίωμα στην ελευθερία. Το να καταδικάζεις κάποιον, έστω και πρόωρα με μια προσωρινή κράτηση να περάσει ένα μικρό χρονικό διάστημα στη φυλακή, για μένα είναι - μετά την ανίατη ασθένεια - ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει για έναν άνθρωπο και ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο.

Δε μπορώ να σκεφτώ πώς δύο ιδιαίτερα επαρκείς εισαγγελείς, μία επαρκής ανακριτής, ένα συμβούλιο με έναν πρόεδρο που εγώ θαυμάζω, έπεσαν σε τόσες παραλείψεις και έκαναν τόσο κακή ερμηνεία και εφαρμογή των νομικών διατάξεων. Και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στην φυλακή, ο οποίος μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν ένας αξιοσέβαστος σκηνοθέτης, ηθοποιός και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου...

Η επόμενη ενέργεια είναι το ΕΣΡ για όλες τις εκπομπές, ανεξαρτήτως ποιος τις παρουσιάζει, τα κανάλια, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα sites. Το ΕΣΡ θα αξιολογήσει αν πραγματικά καταρρακώθηκε το τεκμήριο αθωότητας και τα δικαιώματα του κατηγορουμένου...

(σ.σ. μετά από ερώτηση για τον Γιώργο Καπουτζίδη): Ποιος είναι αυτός για να ασχοληθώ πλέον σοβαρά μαζί του; Έχω μια διαφορετική κοινωνιολογική προσέγγιση και ως άνθρωπος και ως οικογενειάρχης. Ο κ. Καπουτζίδης έκανε μια ανάρτηση με μια φωτογραφία μου, η οποία δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αναφέρουν. Αυτή τη φωτογραφία την ανέβασε για να διακωμωδήσει εμάς, που έχουμε επιλέξει έναν άλλον τρόπο να ζούμε στη ζωή μας από την ομοφυλοφιλία, έναν διαφορετικό τρόπο να επιλέγουμε τον εpωτικό μας σύντροφο, να κάνουμε οικογένεια και να διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας. Απ' ό,τι λένε είναι καλός καλλιτέχνης, εγώ ποτέ δεν τον έχω δει στο θέατρο ή στην τηλεόραση, δεν έχω και το χρόνο... Δικαίωμα όλων αυτών που επιλέγουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής τον οποίο, επίσης, σέβομαι. Γι' αυτό και ανέλαβα τον κύριο Λιγνάδη, επειδή το σέβομαι...».

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά τις δηλώσεις του.