Breaking News

Θεοφανία Παπαθωμά: Όσα δεν ξέρετε για τη ζωή της (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Θεοφανία Παπαθωμά βρέθηκε καλεσμένη την Κυριακή στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα», όπου παρουσιάστηκε ένα όμορφο αφιέρωμα, το οποίο αποκάλυψε λεπτομέρειες για τη ζωή της και την καριέρα της.

Να σημειωθεί ότι η Θεοφανία Παπαθωμά, εκτός από ηθοποιός, είναι δικηγόρος, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε Νομική στη Νομική Σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Κώστα Καζάκου στην Αθήνα. Μάλιστα, έχει δίπλωμα άσκησης δικηγορίας.

Το ντεμπούτο της στην ηθοποιία και την τηλεόραση το έκανε το 1998, ως πρωταγωνίστρια στην τηλεοπτική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη "Άγγιγμα ψυχής" στον ΑΝΤ1, με συμπρωταγωνιστή το Σταύρο Ζαλμά. Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το έκανε το 2002, στην ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου "Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου".


Έχει γράψει και σκηνοθετήσει δύο μικρού μήκους ταινίες, το "ΦΥΓΕ ΕΣΥ - ΕΛΑ ΕΣΥ" - που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Δράμας το 2008 - και την "ΕΠΕΤΕΙΟ".

Έχει συγγράψει 4 παιδικά βιβλία, έχει μεταφράσει 4 θεατρικά έργα, ενώ έχει σκηνοθετήσει στο θέατρο το έργο του Νιλ Σαιμον "Ο Τελευταίος Epαστής".

Έχει λάβει δύο βραβεία ως ηθοποιός: αγαπημένης ηθοποιού για το "Άγγιγμα ψυχής" και καλύτερης ηθοποιού για το "Ακροβατώντας".

Το 2006 παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Πασχάλη Τσαρούχα, με τον οποίο την ίδια χρονιά απέκτησε έναν γιο, τον Αχιλλέα. Ο γάμος τους κράτησε μέχρι το 2012, ενώ το διαζύγιό τους βγήκε το 2013. Από τότε είναι ζευγάρι με τον μουσικό Γρηγόρη Πετράκο, με τον οποίο έχει αποκτήσει δυο κόρες, την Αγάπη (γενν. 2015) και την Αθηνά (γενν. 2017).

Με πληροφορίες από: wikipedia