Breaking News

Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 4 ημέρες έκλεψαν 10 καταλύτες αυτοκινήτων

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις κλοπής καταλυτών αυτοκινήτων, ενώ ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 2 ημεδαποί. Σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών αφαίρεσαν τους καταλύτες από οχήματα στις περιοχές Πυλαίας, Νέας Ευκαρπίας και Χαλκηδόνας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας - Χορτιάτη, με αντικείμενο την ανάλυση του τρόπου δράσης εγκληματικών ομάδων, τη συλλογή πειστηρίων και τη σταχυολόγηση στοιχείων και πληροφοριών, κατάφερε να εξιχνιάσει δέκα (10) περιπτώσεις κλοπής καταλυτών αυτοκινήτων, που έλαβαν χώρα σε διάστημα τεσσάρων ημερών κατά το μήνα Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο (2) ημεδαποί άντρες ηλικίας 41 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και συνεργού τους, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Κατά τις επιστάμενες έρευνες, συλλέχθηκαν πειστήρια και υλικό που τοποθετούν τους δράστες στους τόπους των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων και υποδεικνύουν ως χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους:

• Την επιλογή κυρίως μεγάλων, εξωτερικών και οριοθετημένων χώρων στάθμευσης,
• Την προσέγγιση των στόχων τους με όχημα συγκεκριμένες πρωινές και απογευματινές ώρες και
• Τη χρήση γρύλου για την ανύψωση των οχημάτων και τροχού αποκοπής για την αφαίρεση των καταλυτών.

Στο πλαίσιο συνεργασίας των αστυνομικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών, εποχούμενη περιπολία ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισε, σε περιοχή αρμοδιότητάς της, το όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την προσέγγιση των στόχων τους και τη διαφυγή τους από αυτούς, το οποίο και κατασχέθηκε.

Υπογραμμίζεται ότι, οι δύο άντρες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές για περιπτώσεις κλοπής. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.»