Breaking News

Η συγγνώμη του Πέτρου Γαϊτάνου για δηλώσεις του στο παρελθόν για τη Χρυσή Αυγή (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη γι' αυτούς που πιθανόν στενοχωρήθηκαν ή ένιωσαν άβολα από αυτό που είπα... Να ξεκαθαρίσει αυτή η ιστορία, δε θέλω να με συνδέει ποτέ ξανά κανένας με τέτοιες δράσεις και με τέτοιους τρόπους ζωής...»

Στην εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα» φιλοξενήθηκε την Κυριακή ο Πέτρος Γαϊτάνος, ο οποίος ξεκαθάρισε, αναφερόμενος σε δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν για τη Χρυσή Αυγή:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχει ξεκαθαριστεί όσο πρέπει... Κάποτε, πριν από αρκετά χρόνια, με ρώτησαν σε μία συνέντευξη ποια είναι η γνώμη μου για τη Χρυσή Αυγή. Έχω την ανάγκη να κάνω μία διόρθωση σ' αυτό και να ξεκαθαριστεί αυτή η παρεξήγηση.

Τότε ήμασταν σε μια περίεργη κατάσταση κρίσης, βλέπαμε ότι αυτοί οι άνθρωποι βοηθούσαν κάποιους γέροντες και κάποιους ανθρώπους που είχαν προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας. Εγώ έκανα ένα λάθος, όμως, σ' αυτό και γι’ αυτό το λάθος θέλω να ζητήσω ένα συγγνώμη. Διότι, ακούγοντας τώρα αυτά που είπα τότε, δεν μου ταιριάζει ο Πέτρος αυτός και το θεωρώ περίεργο πώς ο Πέτρος είπε αυτά. Δε θα τα έλεγα αυτά γιατί και δεν ανήκω σε μια τέτοια νοοτροπία, αλλά και γιατί είπα έναν λογισμό, ο οποίος όμως έβγαζε μια εντύπωση πως εγώ μάλλον στηρίζω αυτούς τους ανθρώπους.

Βέβαια, όλα αυτά τα χρόνια λέω στις συνεντεύξεις μου ότι δεν έχω καμία σχέση μαζί τους. Πρέπει, όμως, να ξεκαθαριστεί αυτή η ιστορία και να τελειώσει...

Ποτέ δεν τους στήριζα, δεν τους στηρίζω και ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος που ήμουν δίπλα και μου άρεσε η βία, η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα. Όπως φάνηκε, αυτοί οι άνθρωποι, εκτός από κάποια πράγματα που προσπαθούσαν να κάνουν, δεν ήταν ευθείς. Επειδή εγώ δεν ταίριαζα σε αυτό, θέλω να ζητήσω συγγνώμη γι' αυτούς που πιθανόν στενοχωρήθηκαν ή ένιωσαν άβολα από αυτό που είπα. 

Πάντως, ακούγοντάς το, δε θέλω ούτε καν να το επαναλάβω. Δε θέλω να ξανασυζητήσω γι' αυτό. Να ξεκαθαρίσει αυτή η ιστορία... δε θέλω να με συνδέει ποτέ ξανά κανένας με τέτοιες δράσεις και με τέτοιους τρόπους ζωής.

Εγώ δεν είχα ποτέ καμία σχέση με αυτούς τους ανθρώπους και όταν με πλησίασαν τους ξεκαθάρισα ότι "Εγώ παιδιά δεν έχω σχέση μαζί σας". Κάποια στιγμή προσπάθησαν να με πλησιάσουν, νόμιζαν ότι εγώ είμαι φιλικός απέναντί τους. Τους είπα ευθαρσώς ότι εγώ δεν έχω σχέση μαζί τους...».

Δείτε τη συνέντευξη, κατά τη διάρκεια της οποίας προβλήθηκε και ένα όμορφο αφιέρωμα (Το παραπάνω απόσπασμα από το 13:25 και μετά).