Breaking News

Ναύπλιο: Μεγάλος καρχαρίας εμφανίστηκε στα ρηχά παραλίας (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Χθες, το απόγευμα της Μ. Τρίτης, έκπληκτοι έμειναν όσοι βρέθηκαν στην παραλία Καραθώνας του Ναυπλίου, καθώς είδαν μπροστά στα... πόδια τους να κολυμπά ένας μεγάλος καρχαρίας.

Όπως μετέδωσε το Mega, πρόκειται για γλαυκοκαρχαρία (επιστημονική ονομασία Prionace glauca), που συναντάται στα ελληνικά νερά, σπάνια πλησιάζει τις ακτές, ενώ δεν είναι επικίνδυνος για τον άνθρωπο.

Σύμφωνα με τη wikipedia, είναι ένας καρχαρίας της οικογένειας Καρχαρινίδες, που ζει στις τροπικές και εύκρατες θάλασσες. Αν και συνήθως οκνηροί, μπορούν να κινηθούν γρήγορα.


Οι γλαυκοκαρχαρίες είναι ζωοτόκοι, γεννώντας 25 με 100 μικρά. Τρέφονται με μικρά ψάρια και καλαμάρια, αλλά μπορούν να επιτεθούν και σε μεγαλύτερη λεία. Σχηματίζουν κοπάδια διαχωρισμένα ανάλογα με το φύλο και το μέγεθος.

Έχουν ελαφριά κατασκευή σώματος και μακρά θωρακικά πτερύγια. Το επάνω μέρος του σώματός τους είναι μπλε, το πλάι γαλάζιο και από κάτω λευκό. Φτάνουν σε μήκος τα 3,8 μέτρα και βάρος τα 390 κιλά, αν και ο μέσος όρος είναι γύρω στα 200.

Οι ενήλικες καρχαρίες δεν απειλούνται τακτικά από κανένα είδος με εξαίρεση τον άνθρωπο. Οι μικρότεροι καρχαρίες μπορεί να γίνουν λεία αρκετά μεγάλων καρχαριών, όπως ο λευκός καρχαρίας και ο καρχαρίας τίγρης.

Πληροφορίες από: wikipedia