Breaking News

Α. Τσουλφά για Σ. Μπεκατώρου: «Δεν γνώριζα, σοκαρίστηκα όταν συνειδητοποίησα ότι συνέβησαν όλα τόσο κοντά μου» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Αιμιλία Τσουλφά μίλησε - μεταξύ άλλων - στο Dot για τις αποκαλύψεις που έκανε τον περασμένο Ιανουάριο η συναθλήτριά της Σοφία Μπεκατώρου, η ιστορία της οποίας οδήγησε στο ελληνικό #metoo.

«Δεν την ήξερα την ιστορία της Σοφίας, δεν το γνώριζα, παρόλο που συνέβη την περίοδο που ήμασταν μαζί συναθλήτριες και αγωνιζόμασταν. Δεν γνώριζα καθόλου και μάλιστα σοκαρίστηκα όταν συνειδητοποίησα ότι συνέβησαν όλα τόσο κοντά μου, αλλά δεν είχε περάσει από το μυαλό μου. Πιστεύω ότι η Σοφία θεώρησε ότι όλο αυτό ίσως να επηρέαζε την όλη μας συνεργασία. Ίσως δεν αισθανόταν άνετα να το πει. Ίσως δεν ήταν έτοιμη να μιλήσει», είπε η Αιμιλία Τσουλφά.

Και πρόσθεσε: «Ανακαλώ εκείνη την περίοδο και πραγματικά δεν είχα καταλάβει τίποτα. Το μόνο που σκεφτόμουν αργότερα ήταν ότι δεν ήθελε να έχει επαφές με την Ομοσπονδία, οπότε μου είπε να αναλάβω εγώ αυτό το κομμάτι».


Η Αιμιλία Τσουλφά, στα 48 της, είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία Ελληνίδα αθλήτρια που συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ιστιοπλοΐα και χρυσή Ολυμπιονίκης το 2004 στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Είναι παντρεμένη και έχει τρεις κόρες, ενώ υπηρετεί και ως ταγματάρχης του Στρατού Ξηράς.

Όταν το 2006 απέκτησε την πρώτη της κόρη, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ιστιοπλοΐα σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Μέσα στο 2021 επέστρεψε ξανά στην ενεργό δράση. Aγωνίστηκε με παρτενέρ την Αριάδνη Σπανάκη και μαζί πήραν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το Φεβρουάριο του 2021. Κέρδισαν την πρόκριση μετά από 11 συγκλονιστικές ιστιοδρομίες που διεξήχθησαν στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.