Breaking News

Υπολοχαγός Νατάσσα: Η αποκάλυψη για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη σκηνή των βασανιστηρίων (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Μάκης Δελαπόρτας φιλοξενήθηκε στο Πρωινό, όπου αποκάλυψε άγνωστες ιστορίες πίσω από χαρακτηριστικές σκηνές αγαπημένων ταινιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην ταινία «Υπολοχαγός Νατάσσα».

Πριν λίγο καιρό ο Άρης Λουπάσης είχε ανεβάσει στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη από τα γυρίσματα της ταινίας «Υπολοχαγός Νατάσσα». Μεταξύ άλλων, στη λεζάντα σημείωσε ότι ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης του έργου Νίκος Φώσκολος είχε αναφέρει ότι το πρώτο γύρισμα έγινε στην σκηνή των βασανιστηρίων. Συγκεκριμένα, είπε για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: 

«Λέω στα παιδιά στο συνεργείο ξεκινάμε, δέστε την. Μόλις την δένουν, κάνω το φόρεμά της κομμάτια. Την πασαλείβω με λάσπες, βάζει τις φωνές και της λέω πως το φόρεμα γυαλίζει στο φακό και πρέπει να το βρωμίσω και αφού την βασανίζουν Γερμανοί δεν πρέπει να φαίνεται ατσαλάκωτη. Με κοίταξε και δεν μίλησε. Αυτό ήταν, από εκείνη την στιγμή η Αλίκη ήταν στρατιώτης. Ό,τι της έλεγα, ό,τι ζητούσα, δεν έλεγε τίποτα».

Ο Μάκης Δελαπόρτας αποκάλυψε στο Πρωινό:

«Αυτά μου τα έχει πει ο Νίκος Φώσκολος όταν έγραψα τη βιογραφία του, δεν μου το είχε πει η Αλίκη. Ο Φώσκολος δεν ήθελε να κάνει ταινία με την Αλίκη γιατί η Αλίκη είχε άποψη στο σενάριο, στον τρόπο που γύριζαν, στα κοντινά, στα μακρινά, σε όλα. Οπότε, είπε ο Φώσκολος ότι "για να κάνω ταινία με τη Βουγιουκλάκη πρέπει εγώ να κάνω αυτό που θέλω" και η Αλίκη του είπε "βεβαίως, αφήνομαι στα χέρια σου".

Ο τίτλος ήταν "Υπολοχαγός Ναυσικά". Δεν της άρεσε, ζήτησε να γίνει "Υπολοχαγός Νατάσσα" και ο Φώσκολος της έκανε το χατίρι.

Έρχεται, λοιπόν, η στιγμή του γυρίσματος. Της είπε να φέρει το πιο απλό φόρεμα που είχε. Και την άλλη μέρα πάει η Αλίκη με ένα απλό φόρεμα μεν, αλλά ολομέταξο δε, ακριβό φόρεμα. Της είπε "Αλίκη μου, αυτό δεν είναι απλό φόρεμα" και του απάντησε "απλό είναι"... Δεν υπήρχε χρόνος και έπρεπε να γυριστεί η σκηνή. Δένουν την Αλίκη και πάει ο Φώσκολος με ένα ψαλίδι, της κόβει το φόρεμα, παίρνει και λάσπες από κάτω και την κάνει χάλια. Η Αλίκη, λοιπόν, άρχισε να κλαίει γοερά και να φωνάζει "όχι το μεταξωτό μου φόρεμα" κι εκείνος είπε "πάμε κάμερα παιδιά, τώρα που κλαίει η Αλίκη"!».

Δείτε το βίντεο. Το παραπάνω απόσπασμα από το 8:40 και μετά.