Breaking News

Φωτιά στην Κορινθία: Ανυπολόγιστη καταστροφή αφήνουν πίσω τους οι φλόγες (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ανυπολόγιστη καταστροφή, με χιλιάδες καμένα στρέμματα και μεγάλες ζημιές σε σπίτια, αφήνουν πίσω τους οι φλόγες από τη δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή των Γερανείων.

Σε έκτακτη χθεσινή ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε λόγο για πάνω από 40.000 στρέμματα γης.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Δημήτρης Φρέσκος μετέδωσε στο Open ότι έχουν καεί περίπου 50.000 στρέμματα, σύμφωνα με το σύστημα «Κοπέρνικος».

Η κατάσταση είναι καλύτερη στην περιοχή, με την πυρκαγιά να βρίσκεται σε ύφεση. Η «μάχη» του Πυροσβεστικού Σώματος για την οριοθέτηση της φωτιάς συνεχίζεται, ωστόσο δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες αναζωπυρώσεις.


Νωρίς το πρωί του Σαββάτου η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε:

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021, στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου Κορινθίας είναι σε εξέλιξη, με πολλές διάσπαρτες ενεργές καύσεις.

Συνολικά επιχειρούν 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο “ΟΛΥΜΠΟΣ”, οκτώ (8) Α/Φ, οκτώ (8) PZL, δύο (2) Ε/Π και ακόμη δύο (2) Ε/Π του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. ως συντονιστικά. Συνδρομή παρέχουν: δύο (2) Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων διεξάγεται από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη.»