Breaking News

Φωτιά στον Σχίνο: Αναζωπυρώσεις και εκκένωση οικισμών (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Παραμένει δύσκολη η κατάσταση και το βράδυ της Πέμπτης σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε χθες (το βράδυ της Τετάρτης) στον Σχίνο Κορινθίας... Το πύρινο μέτωπο, που έφτασε μέχρι το Αλεποχώρι, αναζωπυρώθηκε, προκαλώντας καταστροφές ακόμα και σε σπίτια.

Σε ανακοινώσεις της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε για τις περιοχές που εκκενώθηκαν προληπτικά, σημειώνοντας ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112. Οι 3 ανακοινώσεις ανέφεραν κατά σειρά:

• «Λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Χάνι Δερβένι, Άνω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα από  την περιοχή με κατεύθυνση προς πόλη των Μεγάρων  για προληπτικούς λόγους».

• «Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος και λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες - Ντουράκος, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι - Μέγαρα για προληπτικούς λόγους».

• «Σε συνέχεια προηγούμενων μηνυμάτων σχετικά με την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Σχίνου Κορινθίας και λόγω της αναμενόμενης ραγδαίας ενίσχυσης των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, συστήνεται στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, όπως απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα».

Δείτε τα ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 και του ΣΚΑΪ.