Breaking News

Η εκπρόσωπος της Αλβανίας στη Eurovision μίλησε για τη δήλωσή της ότι έδειρε δύο Ελληνίδες (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Άντζελα Περιστέρη, γνωστή ως Anxhela, θα εκπροσωπήσει απόψε την Αλβανία στη Eurovision 2021, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας,  με το τραγούδι «Κarma».

Πρόσφατα σε συνέντευξή της η νεαρή Αλβανίδα τραγουδίστρια - ελληνικής καταγωγής από τη μεριά του πατέρα της - είχε αναφέρει ότι στο παρελθόν έδειρε δύο Ελληνίδες, προκαλώντας αντιδράσεις.

Λίγες ώρες πριν την αποψινή εμφάνισή της στον Β΄ Ημιτελικό, η  Άντζελα Περιστέρη είπε στην εκπομπή «Ευτυχείτε»:

«Με είχαν καλέσει για να μιλήσουμε για την ελληνική μουσική και τον ρατσισμό. Φυσικά με ρώτησαν για ένα συγκεκριμένο γεγονός που μου είχε συμβεί στην Ελλάδα, στην αρχή όταν είχα έρθει.

Είχα νιώσει ρατσισμό στην αρχή και το είπα και στη συνέντευξη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να κρίνουμε έναν λαό από 2-3 άτομα, που αυτά τα άτομα υπάρχουν σε όλο τον κόσμο...

Ήμουν στα μπουζούκια και μου είχαν επιτεθεί δύο κοπέλες λόγω της Αλβανικής καταγωγής μου. Μου είχαν πετάξει κι ένα αντικείμενο, οπότε είχα αντιδράσει κι εγώ λίγο με την κατάσταση...».

Δείτε το βίντεο.


Η Άντζελα Περιστέρη γεννήθηκε στην Κορυτσά. Έλαβε τα πρώτα της μαθήματα τραγουδιού στην πατρίδα της, τελείωσε το λύκειο στα Τίρανα, ενώ αποφοίτησε από την Ακαδημαϊκή Σχολή στην Αθήνα. Όντας ελληνικής καταγωγής από την μεριά του πατέρα της, ξεκίνησε την μουσική της καριέρα από την Ελλάδα, όπου έχει, επίσης, συμμετάσχει στο X Factor κι έχει τραγουδήσει σε μεγάλες σκηνές και δίπλα σε σημαντικά ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας. Μετά από πολλά χρόνια απουσίας από τις σκηνές της Αλβανίας, το 2014 σηματοδότησε την επιστροφή της τραγουδίστριας με ένα νέο τραγούδι και βίντεο κλιπ με τίτλο "Female Media". Η τραγουδίστρια ζει πλέον στα Τίρανα και συμμετέχει τακτικά σε φεστιβάλ και παραστάσεις που πραγματοποιούνται στην Αλβανία. Είναι η νικήτρια της πρώτης έκδοσης της αλβανικής έκδοσης του "Your Face Sounds Familiar", ενώ η νίκη της στο Kënga Magjike 2017 σφράγισε την επιτυχία της.

Με πληροφορίες από: wikipedia