Breaking News

Στους 14 οι νεκροί από την πτώση του τελεφερίκ στην Ιταλία - Κατέληξε ένα παιδί (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τραγωδία σημειώθηκε την Κυριακή, περίπου στις 12:30 (τοπική ώρα) στη βόρεια Ιταλία, από την πτώση καμπίνας τελεφερίκ κοντά στη λίμνη Maggiore.

14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 13 νεκρούς και δύο τραυματισμένα παιδιά, ηλικίας 5 και 9 ετών, που μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο στο Τορίνο.

Δυστυχώς, ο 9χρονος κατέληξε λίγες ώρες αργότερα. Ο 5χρονος είχε τις αισθήσεις του και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για πολλαπλά κατάγματα, ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

Το ατύχημα συνέβη σε μια υπηρεσία που μετέφερε επιβάτες από την παραθεριστική πόλη Stresa μέχρι το κοντινό βουνό Mottarone στην περιοχή του Piedmont.

Η αιτία του ατυχήματος παραμένει ασαφής, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ κόπηκε σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από τον σταθμό αποβίβασης, στην κορυφή του βουνού.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi χαρακτήρισε το περιστατικό ως «τραγικό ατύχημα» και συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Υπουργός Υποδομών Enrico Giovannini ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας σχετικά με το τραγικό περιστατικό.


Το τελεφερίκ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1970, ενώ είχε κλείσει για συντήρηση μεταξύ 2014 και 2016, επισημαίνει το BBC. 

Η υπηρεσία άνοιξε ξανά πρόσφατα μετά την άρση των περιορισμών, που είχαν τεθεί σε εφαρμογή λόγω της πανδημίας.