Breaking News

Έλλη Στάη: Οι επισκέψεις σε ψυχαναλυτή και η μάχη με την κατάθλιψη - «Έπρεπε να πάρω αντικαταθλιπτικά» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Έλλη Στάη συνάντησε τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη και τη γιαγιά αργά το βράδυ της Πέμπτης,  στο «Δε γκρανμάδερ», σε μία συζήτηση χωρίς περιστροφές και τυπικότητες. 

Η δυναμική anchorwoman μίλησε για τη μεγάλη της αγάπη, τη δημοσιογραφία, εξηγώντας πώς μπορεί μία γυναίκα να ανταπεξέλθει σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο όπως είναι αυτός της ενημέρωσης. 

Η Έλλη Στάη γύρισε το χρόνο πίσω και θυμήθηκε τις πρώτες μέρες της στην τηλεόραση και το άγχος που είχε, περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που έζησε στη δουλειά, μίλησε για την προσωπική της ζωή και τη σχέση της με το γιο της, ενώ αναφέρθηκε και στις προτάσεις να πολιτευτεί, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να συμμετέχει σε ένα πολιτικό σχήμα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Επίσης, εξομολογήθηκε για τις επισκέψεις σε ψυχαναλυτή, αλλά και για την περίοδο της ζωής της που έδωσε μάχη με την κατάθλιψη:

«Δεν είχα ποτέ ψυχαναλυτή. Αυτοψυχαναλυόμουν με φίλους και με τον εαυτό μου. Ωστόσο πήγα μερικές φορές σε ψυχαναλυτή πριν από αρκετά χρόνια, αλλά τον απομυθοποίησα επί τόπου, γιατί ένιωσα ότι αυτά που μου είπε εγώ τα είχα αναλύσει ήδη. Πήγα μερικές φορές - πάνω από πέντε δεν ήταν - και βαρέθηκα... Δεν ξαναπήγα γιατί σκέφτηκα: τι φταίνε οι άνθρωποι, που εγώ είμαι "ζαβή"; 

Μπορεί και να μην το χρειαζόμουν τότε, αλλά η κατάθλιψη είναι άλλο πράγμα. Έχω πάθει σοβαρή κατάθλιψη, που οπωσδήποτε έπρεπε να πάρω αντικαταθλιπτικά. Όταν δεν το έχεις πάθει ποτέ και δεν το ξέρεις, δεν έχεις την εμπειρία, τρελαίνεσαι. Δεν ξέρεις τι είναι αυτό. Νομίζεις ότι έχεις όλες τις άλλες αρρώστιες εκτός από αυτό. Είναι οδυνηρό και έχει πόνο μέχρι που κάποιος σου λέει τι έχεις και τι να κάνεις. Το ξεπερνάς και μετά το ξέρεις αν σου συμβεί ξανά και μπορείς και το διαχειρίζεσαι».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα. Ολόκληρη η συνέντευξη στο 2ο βίντεο.