Breaking News

Formula 1: Live στην ΕΡΤ2 το Γκραν Πρι της Γαλλίας (20/6, 15:50)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο αγώνας του Γκραν Πρι της Γαλλίας θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 σήμερα, Κυριακή 20 Ιουνίου, στις 16:00 (απευθείας σύνδεση με την πίστα Πολ Ρικάρ στις 15:50).

Στην περιγραφή του αγώνα θα βρίσκεται ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένος στο στούντιο, ο F1 editor Φαμπρίτσιο Λαζάκις.

Το Γκραν Πρι της Γαλλίας

Έπειτα από τις δύο συνεχόμενες νίκες της Red Bull στα σιρκουί του Μονακό και του Αζερμπαϊτζάν, η Formula 1 επισκέπτεται την πίστα του Πολ Ρικάρ για το Γκραν Πρι της Γαλλίας, τον 7ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2021.

Η Mercedes ήταν η απόλυτη κυρίαρχος και στους δύο αγώνες που έγιναν στην ιστορική πίστα το 2018 και το 2019 μετά την 28άχρονη απουσία της από το καλεντάρι της Formula 1. Μάλιστα, ο Λιούις Χάμιλτον, που είχε πάρει την pole position και τις δύο χρονιές, είχε προηγηθεί σε όλους - πλην ενός - τους γύρους του αγώνα, ενώ και τις δύο χρονιές τα αυτοκίνητα της γερμανικής ομάδας είχαν «κλειδώσει» την μπροστινή σειρά της εκκίνησης στις κατατακτήριες δοκιμές.

Το τι συνέβη βέβαια δύο ή τρία χρόνια νωρίτερα στο Πολ Ρικάρ ίσως δεν έχει και τόση σημασία, δεδομένου ότι το 2021 η Red Bull είναι τόσο κοντά και, ενίοτε, μπροστά από τη Mercedes. Μήπως αυτό σημαίνει ότι φέτος υπάρχει περίπτωση να δούμε ανατροπές στις ισορροπίες του πρόσφατου παρελθόντος;

Η απάντηση θα δοθεί σήμερα, Κυριακή, όταν η καρό σημαία πέσει έπειτα από 53 γύρους στη μήκους 5,8 χιλιομέτρων πίστα του Λε Καστελέ κοντά στη Μασσαλία.