Breaking News

Α. Γεωργιάδης: «Μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν εργαζόμενο αν τη θέτει σε κίνδυνο, δε χρειάζεται αλλαγή νόμου» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αναφερόμενος στους υπαλλήλους που δε θέλουν να εμβολιαστούν, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στην ΕΡΤ:

«Χθες ήρθε στο γραφείο μου ένας μεγάλος ξενοδόχος και - μεταξύ άλλων που συζητήσαμε - μου έθεσε το ζήτημα ότι ένα μικρό κομμάτι του προσωπικού δε θέλει να εμβολιαστεί. Με ρώτησε τι να κάνει. Καταλήξαμε ότι θα πρέπει να ενημερώσουμε τους εργαζομένους του ότι, για την ασφάλεια της επιχείρησης, θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι. Όποιος δε θέλει να εμβολιαστεί, θα πρέπει να αναλάβει και τις συνέπειες της αποφάσεώς του. 

Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει επειδή ένας υπάλληλος θέλει να ασκήσει το, δήθεν, δικαίωμά του να μην εμβολιαστεί.

Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία, μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν εργαζόμενο εάν θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση, δε χρειάζεται καμία αλλαγή του νόμου.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: ένας άνθρωπος, ο οποίος θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμπολίτες και συναδέλφους του, δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις».

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του.