Breaking News

Γιάννης Κότσιρας: «Η κατάθλιψη με βοήθησε να ξεπεράσω τον καθωσπρεπισμό» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με εξομολογητική διάθεση, o Γιάννης Κότσιρας μίλησε για όλα στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» της ΕΡΤ1, όπου βρέθηκε καλεσμένος μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Μεταξύ άλλων, ο καταξιωμένος μουσικός εξομολογήθηκε στον Θοδωρή Βαμβακάρη και τον Τάκη Γιαννούτσο για την περίοδο της μεγάλης δημοσιότητας, αλλά και για την κατάθλιψη που πέρασε:

«Ήταν μια πολύ άσχημη - υπό μια έννοια - περίοδος γιατί ξαφνικά δεν μπορείς να βγεις με τους φίλους σου και με την κοπέλα σου καθώς σε περιμένουν έξω από το σπίτι ή σε απειλούν. Για παράδειγμα "αν δεν κάνω κάποια πράγματα, θα μου βάλουν κάτι στο αυτοκίνητο".

Έχασα και φίλους τότε, αλλά δεν φταίω μόνο εγώ, φταίει κι ο κόσμος. Τους πιο παλιούς μου φίλους τους έχω ακόμα, αλλά τους φίλους εκείνης της περιόδου δεν τους έχω τώρα. Ωστόσο, τους δικαιολογώ, γιατί σκέψου ότι βγαίνουμε έξω για φαγητό και ξαφνικά γυρνάς και βλέπεις να σε περιμένει μια ουρά από 30 άτομα για να τους δώσεις αυτόγραφο. Δεν είναι εύκολο αυτό, το οποίο γινόταν και επαναλαμβανόμενα. Τότε πέρασα μια φάση αγοραφοβίας.

Αργότερα πέρασα και κατάθλιψη, αλλά για προσωπικούς λόγους. Πέρασα μια δύσκολη φάση. Δεν έγραφα τότε τραγούδια. Θέλω έντονα πράγματα και πολύ συναισθηματική φόρτιση για να γράψω... Δεν ξέρω πώς το ξεπέρασα, δεν έκανα κάτι γι' αυτό. Είχα σύμμαχο τη δουλειά μου, εκτονωνόμουν πάνω στη σκηνή και άρχισα να γίνομαι πιο ειλικρινής με τον κόσμο, χωρίς να έχω τελειομανία. Είχα και καλούς φίλους δίπλα μου εκείνη την περίοδο.

Η κατάθλιψη με βοήθησε στο να ξεπεράσω τους περιορισμούς του εαυτού μου, καθώς όλα αυτά συνέβαιναν σε μία περίοδο καθωσπρεπισμού. Αυτό σε εγκλωβίζει σε ένα κλουβί και δεν μπορείς να κουνηθείς...».