Breaking News

Μητσοτάκης για διευκολύνσεις σε εμβολιασμένους: «Υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Μετά τις δηλώσεις του, η Στεφανία Μουρελάτου του ANT1 έθεσε το θέμα των επικείμενων προνομίων των εμβολιασμένων:

• Στεφανία Μουρελάτου: Με δεδομένο ότι σε ένα ποσοστό πέριξ του 30% είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι στη χώρα μας και με δεδομένο -όπως είπατε- ότι μόνο αυτό είναι το μέσο που μας θωρακίζει απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα και την όποια στο μέλλον. Μήπως έχει έρθει η ώρα με έναν επιθετικό τρόπο, με έναν εμπροσθοβαρή τρόπο, η κυβέρνηση να δώσει διευκολύνσεις, να δώσει επιπλέον βαθμούς ελευθερίας στους εμβολιασμένους για να επιταχύνει το εμβολιαστικό κύμα και στη χώρα μας;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Λίγη υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

• Στεφανία Μουρελάτου: Δεν θα μας προϊδεάσετε;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι, αλλά είναι βέβαιο ότι από τη στιγμή που έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο πια που με μεγάλη προθυμία αυτοί που θέλουν να εμβολιαστούν, εμβολιάζονται, είναι βέβαιον ότι πρέπει να σκεφτούμε πιο έξυπνα, πιο δημιουργικά πώς θα προσεγγίσουμε συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να μην έχουν πάρει ακόμα αυτή την απόφαση.

Θέλω βέβαια να πω ότι σταθερά και στους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας τα ποσοστά αυξάνονται. Δεν φτάνει δηλαδή ποτέ κανείς σε ένα απόλυτο ταβάνι από το οποίο δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο. Σήμερα, παρότι αυτές οι ηλικίες έχουν ανοίξει εδώ και μήνες και σήμερα άμα δείτε, κάθε μέρα κοιτάζοντας τα στοιχεία, υπάρχουν συμπολίτες μας 60, 70, 80 χρονών, οι οποίοι μπαίνουν στην πλατφόρμα και επιλέγουν σήμερα να εμβολιαστούν. Αυτό είναι εξαιρετικά θετικό και για αυτό και τελικά είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Και βέβαια υπάρχουν μία σειρά από πρωτοβουλίες οι οποίες αναλαμβάνονται, όπως παραδείγματος χάρη η εμβολιαστική κάλυψη ειδικών πληθυσμιακών ομάδων, η εμβολιαστική κάλυψη κατάκοιτων συμπολιτών μας. Όλοι αυτοί θα καλυφθούν από το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson για προφανείς λόγους. Άρα, έχουμε πια μία προσέγγιση η οποία είναι πολύ πιο εξειδικευμένη, ανάλογα με τα εμπόδια που παρουσιάζονται σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες ή σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Δείτε στο βίντεο τη συνέντευξη Τύπου.