Breaking News

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά: Επεκτείνεται το ωράριο στην κυκλοφορία - Επιτρέπεται η μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Μαζί του ήταν και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος δήλωσε - μεταξύ άλλων -, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

«Με δεδομένους τους για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα πτωτικούς κυλιόμενους δείκτες του τελευταίου 7ημέρου, ας δούμε τι αλλάζει στην καθημερινότητά μας το επόμενο χρονικό διάστημα μετά και τις αποφάσεις που πήρε η Επιτροπή των Επιδημιολόγων στην σημερινή συνεδρίαση της.

Από την Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθηση των ΑΕΙ.

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας, το curfew επεκτείνεται κατά μια ώρα. Θα ξεκινά, δηλαδή, στην 1:30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί, όπως και σήμερα, μέχρι τις 5:00 το πρωί.

Ενώ από την 1η Ιουλίου, και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.

Θέλω να τονίσω ότι σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και σε αναστολή λειτουργίας, κλείσιμο 15 ημερών, σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.

Επίσης από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν την λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος, καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Από την ίδια ημερομηνία, δηλαδή, το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 6:00 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος, από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεων, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Θυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους.

Επίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον ταυτόχρονα παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού ως 100 τετραγωνικά μέτρα.

Επιπρόσθετα, από την 1η Ιουλίου, το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα, από 100 που είναι αυτή την στιγμή.

Τέλος, όσον αφορά στις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξη τους μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί και θα ανακοινωθεί τα επόμενα 24ωρα.»

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την ενημέρωση.