Breaking News

Σέρρες: Συνελήφθη 71χρονος για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνελήφθη ένας 71χρονος άνδρας για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Σε έρευνα στην οικία του, σε περιοχή των Σερρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν - μεταξύ άλλων - αρχαία αντικείμενα και νομίσματα και εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε ανασκαφές.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που διενεργούν για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται σε παράνομες ανασκαφές και κατοχή αρχαίων αντικειμένων, εντόπισαν και συνέλαβαν ημεδαπό άντρα ηλικίας 71 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (04-06-2021), πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του προαναφερόμενου σε περιοχή των Σερρών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• (5) χάλκινα και αργυρά νομίσματα, (1) αιχμή βέλους και (3) χάλκινα αντικείμενα τα οποία, σύμφωνα με αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»,
• (2) μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων,
• (9) μεταλλικές βέργες με αυτοσχέδια χειρολαβή για ανίχνευση βάθους εδάφους και
• (1) σκαπτικό εργαλείο.

Επιπλέον σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα ιδιοκτησίας του 71χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• (2) ακουστικά (παρελκόμενα των ανιχνευτών μετάλλων) και
• (1) μπλοκ με χάρτες της Ελλάδας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα θα αποσταλούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών.»