Breaking News

Σκέρτσος: «Τέλος το υποχρεωτικό self-test για τους εμβολιασμένους από 1η Ιουλίου» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Με τα self-tests ξεκινήσαμε από τις 12 Απριλίου, έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα 27,5 εκατ. τεστ σε 4,5 εκατ. Έλληνες. Αυτό, σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό και το τείχος ανοσίας που χτίζεται, έχει οδηγήσει σε ραγδαία αποκλιμάκωση των θετικών κρουσμάτων, 75% πτώση μέσα σε 2 μήνες, 65-70% πτώση στις νοσηλείες, σημαντική αποκλιμάκωση του δείκτη θετικότητας. Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πέντε χώρες της Ευρώπης που πραγματοποιούν τα περισσότερα τεστ. Συνεπώς είναι μια πετυχημένη πολιτική δημόσιας υγείας που αγκαλιάστηκε από τη μεγάλη μάζα των πολιτών», ανέφερε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους φαρμακοποιούς, έχουν βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια. Ήταν προσωρινή η συμφωνία με τους φαρμακοποιούς, στις 19 του μηνός ολοκληρώνεται αυτή η συμφωνία, είχαμε δήλωση από τη μεριά των φαρμακοποιών ότι αποχωρούν από τη συμφωνία, αλλά επειδή πρέπει να συνεχιστεί αυτή η πετυχημένη πολιτική κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έχουμε καλέσει την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών σε διάλογο την επόμενη εβδομάδα, να δούμε αν θέλουν να τα παρέχουν και πώς αυτό θα μπορούσε να γίνει. Για εμάς απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υπηρεσία να παρέχεται στο σύνολο της επικράτειας. Στην Αχαΐα, η εκπαιδευτική κοινότητα, το διοικητικό προσωπικό και οι μαθητές θα προμηθευτούν τα self-tests από τα σχολεία που βρίσκονται εκεί. Λύσεις και κανάλια διανομής υπάρχουν και το κράτος θα ψάξει να τα βρει».

«Μέχρι και το τέλος Ιουνίου με τη διάθεση που έχουμε κάνει καλύπτουμε τις ανάγκες των δικαιούχων ομάδων σε self-tests. Για τον Ιούλιο θα περιορίσουμε την πολιτική σε πιο στοχευμένες ομάδες, θα εστιάσουμε τη διάθεση των self-tests σε ομάδες πληθυσμού που είναι εκτεθειμένες στον ιό, όπως είναι ο τουρισμός, οι νεότεροι άνθρωποι, οι ανεμβολίαστοι, ενώ θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση των self-tests οι εμβολιασμένοι. Για τα σημεία διανομής συζητάμε πρωτίστως με τους φαρμακοποιούς», τόνισε ο Άκης Σκέρτσος.

Δείτε το βίντεο. Διαβάστε αναλυτικότερα στο Megatv.com