Breaking News

«Black Widow»: Η Scarlett Johansson κατέθεσε αγωγή κατά της Disney (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Scarlett Johansson μήνυσε τη Disney για παράβαση του συμβολαίου της, καθώς, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία της ταινίας «Black Widow» στους κινηματογράφους, κυκλοφόρησε και στην πλατφόρμα Disney+.

«Τους προηγούμενους μήνες, η κ. Johansson έδωσε σε Disney και Marvel κάθε ευκαιρία να διορθώσουν το λάθος τους και να τιμήσουν την υπόσχεση της Marvel» αναφέρεται στην αγωγή που κατατέθηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης 29 Ιουλίου στο Ανώτερο Δικαστήριο του Λος Άντζελες. Η 36χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός υποστηρίζει ότι το συμβόλαιό της προβλέπει «αποκλειστική διανομή στις κινηματογραφικές αίθουσες».

Σύμφωνα με το BBC, η ταινία σημείωσε ρεκόρ εισιτηρίων για τα δεδομένα της πανδημίας,  κερδίζοντας 218 εκατομμύρια δολάρια (157 εκατομμύρια λίρες) το πρώτο Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, οι εισπράξεις από τα ταμεία μειώθηκαν απότομα και η Johansson υποστηρίζει ότι της στερήθηκαν πιθανά κέρδη, λόγω της προβολής στην πλατφόρμα Disney+.

Σε απάντησή της, η Disney τόνισε - μεταξύ άλλων - ότι «έχει συμμορφωθεί πλήρως» με τους όρους του συμβολαίου.


Όπως επισημαίνει το BBC, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλά στούντιο του Χόλιγουντ επέλεξαν να παρακάμψουν τους κινηματογράφους - πολλοί από τους οποίους είχαν κλείσει - και να κυκλοφορήσουν τις ταινίες τους στο διαδίκτυο. Τώρα που οι περισσότεροι κινηματογράφοι άνοιξαν ξανά, η Disney, μαζί με τον κολοσσό της Warner Bros, επέλεξαν να διατηρήσουν μια στρατηγική διπλής κυκλοφορίας για τις εμπορικές ταινίες τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, όποια κι αν είναι η έκβαση της υπόθεσης της Scarlett Johansson, η Disney δύσκολα θα αλλάξει τη στρατηγική της διπλής κυκλοφορίας των ταινιών της. Τα στελέχη της Disney θέλουν το Disney+ να γίνει «εξαιρετικά επιτυχημένο».

Δείτε το βίντεο του Euronews.