Breaking News

Copa America 2021: Σήκωσε την κούπα μέσα στη Βραζιλία ο Λιονέλ Μέσι (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε τον πρώτο τίτλο με την Εθνική της χώρας του, ενώ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ (τέσσερα γκολ) και MVP της διοργάνωσης, μαζί με τον Νεϊμάρ (η CONMEBOL αποφάσισε να μοιράσει στα δύο το βραβείο).

Ο τελικός του Copa America, που μεταδόθηκε από το Open, διεξήχθη στο θρυλικό «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο και ξεκίνησε στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος).


Η  Αργεντινή νίκησε με 1-0 τη Βραζιλία του Νεϊμάρ, που ήταν η «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης. Το νικητήριο γκολ σημείωσε στο 22' ο Άνχελ Ντι Μαρία.

Πρόκειται για το πρώτο Copa America που κατακτά η Αργεντινή μετά από 28 ολόκληρα χρόνια (1993). Μάλιστα, «έπιασε» στην πρώτη θέση την Ουρουγουάη, φτάνοντας συνολικά τα 15 τρόπαια στο θεσμό, με τη Βραζιλία να έχει 9.


Αργεντινή: Ε. Μαρτίνες, Μοντιέλ, Ρομέρο (79' Πεσέλα), Οταμέντι, Ακούνια, Ντε Πολ, Παρέδες (54' Ροντρίγκες), Λο Σέλσο (63' Ταγλιαφίκο), Ντι Μαρία, Λ. Μαρτίνες (80' Γκονσάλες), Μέσι.

Βραζιλία: Έντερσον, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ρενάν Λόντι (76' Έμερσον), Κασεμίρο, Φρεντ (46' Φιρμίνο), Έβερτον (63΄ Βινίσιους), Πακετά (76' Μπαρμπόζα), Νεϊμάρ, Ριτσάρλισον.

Δείτε στο βίντεο του Open στιγμιότυπα από τον τελικό.


Φωτογραφίες από: Guardian - CBS Sports