Breaking News

Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Βισκαδουράκης (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 59 ετών, ο διακεκριμένος διευθυντής φωτογραφίας, Άγγελος Βισκαδουράκης.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου:

«Ο θάνατος του Άγγελου Βισκαδουράκη αφήνει μεγάλο κενό στην ελληνική κινηματογραφία και μας βυθίζει σε θλίψη.

Ο Α. Βισκαδουράκης υπήρξε διακεκριμένος διευθυντής φωτογραφίας συμβάλλοντας στην αισθητική ποιότητα της ελληνικής ταινίας και στη διεθνή ακτινοβολία της. Η οξύτητα και η ευαισθησία του βλέμματός του τον έκαναν άξιο συνοδοιπόρο σημαντικών Ελλήνων και Ελληνίδων σκηνοθετών. 

Στάθηκε δίπλα στη Λουκία Ρικάκη («Ταξίδι στην Αυστραλία» το 1989, «Κουαρτέτο σε τέσσερις κινήσεις» το 1994), στον Βαγγέλη Σερντάρη («Βασιλική» το 1997), στον Κωνσταντίνο Γιάνναρη («Δεκαπενταύγουστος» το 2001, «Man at the Sea» το 2011). Για για το «Μan at the Sea» βραβεύτηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. 

Ο Α. Βισκαδουράκης ήταν ιδρυτικό μέλος του Greek Society of Cinematographers. To Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στους οικείους του.»


Νωρίτερα, η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) ανέφερε στο Facebook:

«Αγαπητοί φίλοι,

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα το πρωί έφυγε αναπάντεχα από κοντά μας ο αγαπημένος συνάδελφος και φίλος Άγγελος Βισκαδουράκης.

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, ο Άγγελος, μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε από το 2011, ήταν μονίμως στο σπίτι του και κατά διαστήματα αποκλειστικά στο κρεβάτι του. Το GSC εδώ και πολλούς μήνες υποστήριζε ηθικά και οικονομικά - με τη βοήθεια και των χορηγών μας - τις αναγκαίες φυσικοθεραπείες, τις οποίες έκανε μέχρι και χθες. Παρά τις προσπάθειές μας όμως, ο Άγγελος προδόθηκε από την καρδιά του.

Διατηρούμε ωστόσο την εικόνα του, αγαπητού σε όλους και δυναμικού μέλους της κινηματογραφικής μας κοινότητας μέχρι το 2011, που είχε πραγματοποιήσει συνεργασίες με σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες, όπως η Λουκία Ρικάκη, ο Βαγγέλης Σερντάρης, ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης.

Το ΔΣ του GSC εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όσους του στάθηκαν μέχρι το τέλος.

Καλό ταξίδι φίλε Άγγελε! Θα είσαι πάντα ένας από εμάς...»