Breaking News

Εμβολιασμοί - Κικίλιας: «Ανοίγει τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 12-15» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Δείτε σημεία της συνέντευξης του Βασίλη Κικίλια στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, όπως δημοσιεύονται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

«Ανοίγει τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 12-15

Έχουν ήδη προγραμματιστεί 30.000 ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 15-17, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα και για την ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών.

Απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μας 50-55 ετών και άνω να εμβολιαστούν άμεσα

Απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μας ηλικίας 50-55 ετών και άνω να εμβολιαστούν, καθώς είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο. Τα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες είναι υψηλά, αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν άμεσα, εντός του καλοκαιριού.

Ο Δεκαπενταύγουστος είναι παραδοσιακά η γιορτή στην οποία επανενώνεται η ελληνική οικογένεια και έρχονται σε επαφή νεότεροι με ηλικιωμένους. Πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι για να είμαστε ασφαλείς.

Θα ήταν ιδανικό να είναι όλοι πλήρως εμβολιασμένοι προτού πάνε στις διακοπές τους, ωστόσο ακόμη κι αν δεν είναι εφικτό, όσοι επιθυμούν πρέπει να πραγματοποιήσουν έστω την πρώτη δόση.

Το Ε.Σ.Υ. άντεξε και θα αντέξει

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε και θα αντέξει. Εμβολιαζόμαστε προκειμένου οι δυνάμεις του Ε.Σ.Υ. να μπορούν να αφοσιώνονται και σε άλλες ασθένειες. Πρέπει όλοι ως άνθρωποι να σκεφτούμε πως υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι είναι καρκινοπαθείς ή αντιμετωπίζουν άλλες σοβαρές ασθένειες.

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει σε ένα ποσοστό άνω του 75%-80% σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 90% σε κάποια νησιά και τουριστικούς προορισμούς. Είναι μια επιθετική μετάλλαξη και έχει επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία, ειδικά των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Εάν κάποιος πολίτης δεν είναι εμβολιασμένος και κολλήσει, ειδικά με την μετάλλαξη Δέλτα, αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο. Το ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται είναι κάτω του 10%.

Παρατηρείται αύξηση των εμβολιασμένων υγειονομικών

Ο Πρωθυπουργός δεν έχει αναφερθεί σε επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε άλλες επαγγελματικές ομάδες. Το τελευταίο διάστημα βλέπω αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων ιατρών και νοσηλευτών.»