Breaking News

EURO: Ολονύχτιο πάρτι σε όλη την Ιταλία (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ της Κυριακής, στην παρθενική παρουσία της σε τελικό EURO, η Αγγλία δεν κατάφερε να σηκώσει την πρώτη κούπα μέσα στο σπίτι της. Η Ιταλία αγωνίστηκε για τέταρτη φορά σε τελικό και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της, έπειτα από το 1968. 

Τον τελικό του Euro 2020, που διεξήχθη στο Wembley, μετέδωσε ο ΑΝΤ1. Η Ιταλία κατέκτησε το Euro, έπειτα από 53 χρόνια.

Το τέλος της κανονικής διάρκειας του τελικού βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1. Το σκορ άνοιξε στο 2' ο Λουκ Σο, ενώ ο Λεονάρντο Μπονούτσι ισοφάρισε για την Ιταλία στο 67'.

Το σκορ δεν άλλαξε στην παράταση και στη διαδικασία των πέναλτι η Ιταλία νίκησε την Αγγλία με 3-2, έχοντας ως ήρωα τον Τζίτζι Ντοναρούμα, που απέκρουσε το καθοριστικό πέναλτι του Σακά. Νωρίτερα είχε αποκρούσει και το πέναλτι του Σάντσο. Ο Ντοναρούμα αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης.


Μετά το θρίαμβο της «σκουάντρα ατζούρα», που παραμένει αήττητη στα τελευταία 34 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, στήθηκε ένα ολονύχτιο πάρτι, με χιλιάδες Ιταλούς να βγαίνουν στους δρόμους σε όλες τις πόλεις της χώρας και να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Euro 2020.

Δείτε τα βίντεο.