Breaking News

Φολέγανδρος: Εντοπίστηκε ο φίλος της 26χρονης που ανασύρθηκε νεκρή - Ομολόγησε τη δολοφονία της (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, οι αρχές εντόπισαν σε βραχώδη περιοχή του νησιού τον 30χρονο φίλο της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, η οποία ανασύρθηκε νεκρή την Παρασκευή στη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο.

Ο 30χρονος εντοπίστηκε σε κακή κατάσταση κοντά στο αυτοκίνητο του ζευγαριού και μερικές δεκάδες μέτρα από το σημείο που οι άνδρες του Λιμενικού ανέσυραν τη σορό της κοπέλας. Μάλιστα, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς «ήταν η κακιά στιγμή». 

Αρχικά το περιστατικό θεωρήθηκε ως πνιγμός, ωστόσο, στη συνέχεια ερευνήθηκε από την αστυνομία ως εγκληματική ενέργεια.

Το πρωί της Κυριακής το Open μετέδωσε ότι τα ξημερώματα ομολόγησε το έγκλημά του. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έβγαλε εκτός δρόμου το αυτοκίνητο και το έριξε σε βραχώδη πλαγιά. Η κοπέλα βγήκε από το όχημα και ο 30χρονος την ακολούθησε και την έριξε στη θάλασσα. Η κοπέλα χτύπησε σε βράχια, πριν καταλήξει στο νερό. Επίσης, υποστήριξε ότι βούτηξε για να τη σώσει, αλλά όταν διαπίστωσε ότι δεν είχε τις αισθήσεις της, την άφησε και έφυγε.


Νωρίτερα το Σάββατο, η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος ανέφερε:

«Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φολεγάνδρου για την ανάσυρση σορού γυναίκας από τη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή ''ΛΥΓΑΡΙΑ'' βορειοδυτικά ν. Φολεγάνδρου.

Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με το ιδιωτικό σκάφος ''MY TOY'' Τ.Φ. 32, καθώς και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε την 26χρονη. Από τον ιατρό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου της Φολεγάνδρου, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Επιπρόσθετα, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή εντοπίστηκε τσαντάκι που περιείχε ταυτότητα 30χρονου ημεδαπού, φερόμενου ως συντρόφου της 26χρονης, ο οποίος αγνοείται.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ξεκίνησαν έρευνες και για την περιοχή απέπλευσαν (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και τέσσερα (04) ιδιωτικά σκάφη, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. συνδράμει με έρευνες από τη ξηρά.

Από το Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προς εντοπισμό του 30χρονου. Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.»