Breaking News

Formula 1: Live στην ΕΡΤ2 το Γκραν Πρι της Μ. Βρετανίας (18/7, 16:50)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Βρετανικό Γκραν Πρι θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 σήμερα, Κυριακή 18 Ιουλίου, στις 17:00 το απόγευμα (απευθείας σύνδεση με την πίστα του Σιλβερστόουν στις 16:50).

Στην περιγραφή και στον σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένος στο στούντιο ο F1 editor Φαμπρίτσιο Λαζάκις.

Το Γκραν Πρι της Μ. Βρετανίας

Το Βρετανικό Γκραν Πρι του 2021 αποτελεί ένα ορόσημο στην ιστορία της Formula 1,  καθώς χθες έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το Sprint Qualifying, ένας μικρός αγώνας 100 χλμ. και 17 γύρων τα αποτελέσματα του οποίου καθόρισαν τη σειρά εκκίνησης για τον σημερινό αγώνα.

Κάτοχος της pole position είναι ο νικητής του Sprint Qualifying. Οι πρώτοι τρεις οδηγοί του Sprint Qualifying βαθμολογήθηκαν (3 βαθμοί για τον 1ο, 2 βαθμοί για τον 2ο και 1 βαθμός για τον 3ο) και οι βαθμοί τους θα προσμετρηθούν σε εκείνους του σημερινού αγώνα.

Στην 1η θέση θα ξεκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν, στη 2η ο Λιούις Χάμιλτον και στην 3η ο Βαλτέρι Μπότας.


Η Red Bull είναι σε μεγάλη φόρμα, έχοντας κερδίσει τους πέντε τελευταίους αγώνες (τέσσερις νίκες για τον Φερστάπεν, μία για τον Πέρες). Η Mercedes από την πλευρά της έχει αρκεστεί στο να κάνει μια διαχείριση της ζημιάς όντας 44 βαθμούς πίσω από την αυστριακή ομάδα, με 49 πόντους να είναι διαθέσιμοι στο Σίλβερστον χάρη στο καινούργιο φορμά. Αντιστοίχως, στο πρωτάθλημα των οδηγών προηγείται ο Μαξ Φερστάπεν με διαφορά 32 βαθμών από τον Λιούις Χάμιλτον.

Τι θα γράφει ο πίνακας στις κατατάξεις οδηγών και κατασκευαστών μετά το Γκραν Πρι της Μ. Βρετανίας, 10ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2021; Η συνέχεια στις οθόνες σας...