Breaking News

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εντυπωσιακός ο Λευτέρης Πετρούνιας, έκλεισε θέση για τον τελικό (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στη «μάχη» των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ρίχτηκε το Σάββατο ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος  ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις την επιχείρηση υπεράσπισης του Ολυμπιακού τίτλου του.

Η εντυπωσιακή εμφάνισή του στον προκριματικό των κρίκων τον έστειλε πανηγυρικά στον τελικό του αγωνίσματος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, ο 30χρονος πρωταθλητής συγκέντρωσε 15,333 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,300, βαθμός εκτέλεσης: 9,033), επίδοση που τον φέρνει στην 1η θέση μετά την διεξαγωγή του 2ου από τους τρεις προκριματικούς ομίλους της ενόργανης ανδρών και θεωρείται βέβαιο ότι θα του χαρίσει το εισιτήριο για τον τελικό των κρίκων, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα 2 Αυγούστου.

Ο «άρχοντας των κρίκων» υποσκέλισε, μεταξύ άλλων, τον Κινέζο Γιανγκ Λιου, ο οποίος είναι ο ισχυρότερος αντίπαλός του και τελευταίος αθλητής που τον είχε υποχρεώσει σε ήττα το 2019, τον Βραζιλιάνο «χρυσό» Ολυμπιονίκη του 2012 και «ασημένιο» του 2016 Αρτούρ Ζανέτι, τον Ρώσο Ντενίς Αμπλιάζιν και τον, επίσης, υπολογίσιμο Κινέζο Χάο Γιόου.

Η οκτάδα των φιναλίστ, καθώς και η οριστική σειρά πρόκρισης του Πετρούνια, θα προκύψει μετά τη διεξαγωγή του 3ου και τελευταίου ομίλου (13:30 - 16:00 ώρα Ελλάδας).