Breaking News

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί μετά από συντριβή μικρού αεροσκάφους (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τραγωδία σημειώθηκε στη δυτική Ουκρανία, όπου συνετρίβη σε σπίτι ένα μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο πιλότος και  οι τρεις επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων BNO News, που επικαλείται τοπικούς αξιωματούχους, οι επιβαίνοντες ήταν Αμερικανοί τουρίστες.

Το ατύχημα σημειώθηκε χθες, Τετάρτη, στη 1:40 το μεσημέρι. Το μικρό αεροσκάφος WT10 Advantic συνετρίβη σε μια ιδιωτική κατοικία κοντά στο Sheparivtsi, ένα μικρό χωριό στην περιοχή Ivano-Frankivsk.

Στο σημείο ξέσπασε φωτιά, που τέθηκε υπό έλεγχο μέσα σε 20 λεπτά και σβήστηκε πλήρως περίπου μία ώρα αργότερα, σύμφωνα με δήλωση της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης (SES).

Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι τέσσερα άτομα - ένας Ουκρανός πιλότος και τρεις Αμερικανοί επιβάτες - σκοτώθηκαν στο δυστύχημα. Κανείς άλλος δεν επέβαινε στο αεροπλάνο, ενώ το σπίτι ήταν άδειο όταν συνέβη το ατύχημα.


Τα αίτια του θανατηφόρου δυστυχήματος δεν έγιναν άμεσα γνωστά. Ο πιλότος αναγνωρίστηκε ως ο 60χρονος Igor Tabanyuk, συνιδιοκτήτης ενός μικρού αεροδρομίου,  ο οποίος είχε εμπλακεί σε ατύχημα με αλεξίπτωτο πλαγιάς στη βόρεια Ινδία το 2009 και διασώθηκε μετά από έξι ημέρες χωρίς φαγητό. Ο γιος του πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 2013.

Πληροφορίες από: BNO News