Breaking News

Πέθανε η Φιλιώ Πυργάκη (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών, η Φιλιώ Πυργάκη. Τα τελευταία χρόνια η σπουδαία ερμηνεύτρια του δημοτικού τραγουδιού έδινε μάχη με τον καρκίνο. Τον Μάιο είχε χάσει τον σύζυγό της για τον ίδιο λόγο.

Η τραγουδίστρια Μαρία Γιαννακά, η οποία γνωστοποίησε τη λυπηρή είδηση, έγραψε το πρωί του Σαββάτου στο Facebook:

«Αντίο στην μεγαλύτερη δημοτική φωνή…. Καλό ταξίδι Φιλιώ Πυργάκη».


Από την πλευρά του ο τραγουδιστής Γιάννης Καψάλης έγραψε στο Facebook: «Δυστυχώς έφυγε από τη ζωή η μεγαλύτερη τραγουδίστρια που έβγαλε ο τόπος μας. Η μεγάλη Φιλιώ Πυργάκη. Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας Φιλιώ. Καλό παράδεισο».


Όπως αναφέρει η wikipedia, η Φιλιώ Πυργάκη - που γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας στις 11 Οκτωβρίου 1939 - έγινε γνωστή τραγουδώντας σε διάφορα πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Τραγουδούσε σε γλέντια από την ηλικία των 14 ετών, από το 1953. Ύστερα από ένα ατύχημα που είχε, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών.

Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.

Η Φιλιώ Πυργάκη, πέρα από την Ελλάδα, έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (π.χ. στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Σκανδιναβία κ.α.) και έτσι κυκλοφόρησε σε πάρα πολύ κόσμο το νεοδημοτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.