Breaking News

Δελτίο Τύπου για το θάνατο του Ολλανδού δημοσιογράφου Peter R. de Vries

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η ΕΣΗΕΑ δημοσιεύει το Δελτίο Τύπου για το θάνατο του Ολλανδού δημοσιογράφου Peter R. de Vries, που εξέδωσαν η  Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων:

Ολλανδία: Ο βετεράνος δημοσιογράφος υπέκυψε στα τραύματα που δέχθηκε από πυροβολισμούς.

Στις 15 Ιουλίου πέθανε ο 64 χρόνων Ολλανδός δημοσιογράφος Peter R. de Vries, λίγες μέρες μετά τη στοχευμένη επίθεση όταν δέχθηκε πέντε πυροβολισμούς, σε ένα δρόμο του Άμστερνταμ. Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταδίκασαν τη δολοφονία ως ένα ακόμη τραγικό πλήγμα ενάντια στην ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη.

Στις 6 Ιουλίου ο Peter R. de Vries ήταν καλεσμένος στο τηλεοπτικό πρόγραμμα RTL Boulevard.  Καθώς έφευγε από το κτήριο κι ενώ βρισκόταν στο δρόμο κοντά στο στούντιο, πυροβολήθηκε αρκετές φορές στο κεφάλι, από πολύ κοντινή απόσταση.  Η αστυνομία συνέλαβε τρεις υπόπτους. Ο ένας εξ αυτών αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.

Ο Peter R. de Vries ήταν ένας πολύ γνωστός Ολλανδός δημοσιογράφος και είχε καλύψει πολύκροτες εγκληματικές έρευνες. Είχε εργαστεί στη De Telegraaf, στο περιοδικό Panorama, Algemeen Dagblad  και είχε δική του τηλεοπτική εκπομπή  αστυνομικού περιεχομένου.  Το 2008 κέρδισε το Βραβείο EMMY για την έρευνα εξαφάνισης της έφηβης Natalee Holloway, στην Αρούμπα.

H εκπομπή RTL Boulevard δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα της εκ μέρους της οικογένειας και της συντρόφου του δημοσιογράφου, το παρακάτω μήνυμα:

«Ο Peter αγωνίσθηκε μέχρι το τέλος, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη. Έφυγε και ήταν κοντά του όλοι όσοι τον αγαπούσαν. Ο Peter έζησε σύμφωνα με ό,τι πίστευε: «δεν είσαι ελεύθερος όταν λυγίζεις το γόνατό σου». Μας έκανε πολύ υπερήφανους και ταυτόχρονα είμαστε απαρηγόρητοι».

 Ο Thomas Bruning, Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης Ολλανδών Δημοσιογράφων δήλωσε:

«O Peter R. de Vries ήταν ένας εμβληματικός αστυνομικός ρεπόρτερ, που δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται για τη δικαιοσύνη. Ο θάνατός του είναι αδιανόητος και είναι μεγάλος ο θυμός για τη βάναυση επίθεση που υπέστη».