Breaking News

Θλίψη για την απώλεια της Raffaella Carrà (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου της διάσημης Ιταλίδας παρουσιάστριας, τραγουδίστριας και ηθοποιού Ραφαέλα Καρά (Raffaella Carrà), η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Σύμφωνα με τον Guardian, το θάνατό της ανακοίνωσε ο μακροχρόνιος σύντροφός της, Sergio Iapino, ο οποίος ανέφερε ότι έδωσε μάχη με μία ασθένεια για αρκετό καιρό, ενώ τόνισε:

«Η Ραφαέλα μας άφησε. Έχει πάει σε έναν καλύτερο κόσμο, όπου η ανθρωπιά της, το μοναδικό της χαμόγελο και το εξαιρετικό ταλέντο της θα λάμψουν για πάντα». 

Η Ραφαέλα Ρομπέρτα Πελόνι, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στη Μπολόνια στις 18 Ιουνίου 1943 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως παρουσιάστρια μουσικοχορευτικών εκπομπών τόσο στην πατρίδα της, την Ιταλία, όσο και στην Ισπανία και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η πρώτη της επιτυχία ήταν το τραγούδι "Tuca Tuca", σύνθεση του για χρόνια συνεργάτη και συντρόφου της Gianni Boncompagni. Άλλες επιτυχίες της ήταν το "Tanti Auguri" (γνωστό και με τον ισπανικό του τίτλο "Para Hacer Bien el Amor Hay que Venir al Sur") και το "A far l'amore comincia tu" (που αποτελεί και τη μοναδική της είσοδο στα βρετανικά Charts υπό τον τίτλο "Do It, Do It Again"). 


H Ραφαέλα Καρά είχε παίξει και  σε ταινίες. Μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία "Το Εξπρές του φον Ράιαν" (Von Ryan's Express) (1965) με τον Φρανκ Σινάτρα και τον Τρέβορ Χάουαρντ.

To 1969-1970 γνώρισε μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία με το σόου "Io Agata e tu" (με τους Nino Taranto και Nino Ferrer), όπου λάνσαρε ένα νέο τύπο, σύγχρονης και εκρηκτικής showgίrl. Το φθινόπωρο του ίδιου έτους τη βρήκε στο πλάι του Corrado στο Canzonissima, όπου προκάλεσε σκάvδαλο με τον ακάλυπτο oμφαλό της, τραγουδώντας για τους τίτλους της εκπομπής την επιτυχία "Ma che musica maestro". Την επόμενη χρονιά, ξανά στο Canzonissima, λάνσαρε το περίφημο "tuca" και τραγούδησε το "Chissà se va". 

Τη δεκαετία του '70 έγινε γνωστή και στην Ισπανία και η επιτυχία των τραγουδιών της έκανε την ισπανική τηλεόραση TVE να της προσφέρει τη δική της εκπομπή "Η ώρα της Raffaella".


Πληροφορίες από: The Guardian - wikipedia