Breaking News

ZZ Top: Έφυγε από τη ζωή ο Dusty Hill (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη (28/7), σε ηλικία 72 ετών, ο Dusty Hill, ο θρυλικός μπασίστας και δεύτερος βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος ZZ Top. 

Η λυπηρή είδηση έγινε γνωστή το βράδυ της Τετάρτης από τους Billy Gibbons και Frank Beard, οι οποίοι έγραψαν - μεταξύ άλλων - στη σελίδα της μπάντας στο Facebook:

«Με θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Dusty Hill πέθανε στον ύπνο του στο σπίτι του, στο Χιούστον του Τέξας. Σε εμάς, όπως και στο πλήθος των θαυμαστών των ZZ Top σε όλο τον κόσμο, θα λείψει η ακλόνητη παρουσία σου και η καλή σου φύση».


Σύμφωνα με το DeadLine, ο Dusty Hill - που γεννήθηκε στο Ντάλας του Τέξας στις 19 Μαΐου 1949 - υπέστη πρόσφατα τραυματισμό στο ισχίο.

Το 2000 διαγνώστηκε με ηπατίτιδα C με αποτέλεσμα οι ZZ Top να ακυρώσουν τότε την ευρωπαϊκή περιοδεία τους. Ο Hill επανήλθε το 2002.

Οι ZZ Top ιδρύθηκαν το 1969 στο Χιούστον. Δημιούργησαν ένα χαρακτηριστικό είδος μουσικής, συνδυάζοντας τα μπλουζ του Τέξας, το μπλουζ ροκ, το μπούγκι και το χαρντ ροκ. Είχαν μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του '80, όταν με τις συναυλίες τους γέμιζαν τεράστιες αίθουσες και αθλητικά στάδια. Τόσο η μουσική τους, όσο και η εμφάνισή τους ήταν χαρακτηριστική και πρωτότυπη. Έχουν κυκλοφορήσει 15 στούντιο άλμπουμ και πουλήθηκαν περισσότερα από 25 εκατομμύρια δίσκοι μόνο στις ΗΠΑ. Το 2004, οι ZZ Top εντάχθηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame.