Breaking News

Θλίψη για την απώλεια του ηθοποιού Κώστα Τριανταφυλλόπουλου (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Κώστα Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει εκτός Αθηνών, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Με απέραντο πόνο και θλίψη συγκλονισμένος έμαθα μόλις τώρα τον χαμό του αγαπημένου φίλου, του λατρευτού σε πολλές δουλειές συνεργάτη στο Ανοιχτό Θέατρο του Γιώργου Μιχαηλίδη, του σπουδαίου ηθοποιού, του αθόρυβου καλλιτέχνη, του φιλοσοφημένου ανθρώπου, του συνεπούς εργάτη του θεάτρου, του φιλότεχνου, του σπουδαίου οικογενειάρχη... 

Κώστα μου πάλεψες τέσσερεις μήνες και φεύγεις τόσο νωρίς από κοντά μας.. Θα μας λείψεις. Θα μας λείπει το σπουδαίο ταλέντο σου, το χιούμορ σου, η φωνή σου που έντυσε τόσους ήρωες που λάτρεψαν τα παιδιά στις μεταγλωττίσεις.. Θα μας λείπει ένας σημαντικός ηθοποιός που είχε την στόφα των μεγάλων σπουδαίων του παρελθόντος.

ΜΕ ΤΙΜΗΣΕ Η ΦΙΛΙΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΘΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ.. 

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει εκτός Αθηνών σε στενό οικογενειακό κύκλο  κι αντί στεφάνων στην μνήμη του Κώστα  Τριανταφυλόπουλου, όποιος επιθυμεί ενισχύει το Ταμείο αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών».


Ο Κώστας Τριαντανταφυλλόπουλος γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1956 στο Αθήναιο Αρκαδίας. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1977 και ως νέος ηθοποιός συνεργάστηκε με τους θιάσους: Σμαρούλας Γιούλη στο "Αρμένικο Φεγγάρι" του Νίκου Φώσκολου στο Θέατρο Σμαρούλα (1976), Διονύση Παπαγιαννόπουλου–Σταύρου Παράβα στο έργο "Τι θ' ακούσουμε ακόμα" του Γιώργου Λαζαρίδη (1976–77), και Χρόνη Εξαρχάκου στο "Όπου φτωχός κι η μοίρα του" του Λάκη Μιχαηλίδη (1977). 

Είχε μια μακρά πορεία στο θέατρο, έχοντας παίξει μια μεγάλη γκάμα από σημαντικούς ρόλους σε όλα τα είδη θεάτρου, από Αρχαία Τραγωδία, Αριστοφάνη, Σαίξπηρ, Γκόγκολ, Τσέχωφ, Ζολά και Λόρκα, μέχρι Ζαν-Πωλ Σαρτρ, σύγχρονο αμερικανικό δράμα αλλά και νεότερο ελληνικό δράμα και κωμωδία.

Υπηρέτησε το κλασικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο στα σημαντικότερα ελληνικά θέατρα όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης, το Ανοιχτό Θέατρο, το Θέατρο Αμόρε, το Θέατρο Πόρτα και πολλά άλλα μεγάλα θεατρικά σχήματα.

Στην τηλεόραση, είναι γνωστοί οι ρόλοι που έχει παίξει σε πολλές δημοφιλείς ελληνικές σειρές όπως: Λουκάς Πασαμήτρος στο "Έλα στη θέση μου", Στέφανος Τριανταφύλλου στο "Κανείς δε λέει σ' αγαπώ", Ιπποκράτης Μπελούτσης στο "Πενήντα-Πενήντα", Ευκλείδης Φωκάς στα "Μυστικά της Εδέμ", Ανδροκλής Νικολαΐδης στους "Συμμαθητές", Κάρολος Καρόλου στους "Δροσουλίτες", Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α' στο "Ακριβή μου Σοφία", Δημήτρης Κοσμάτος στο "Τελευταίο αντίο", Νότης Αγορογιάννης στο "Υπογραφή Πρίφτης", Ταξίαρχος Αριστείδης Γκίκας στην "Άμυνα ζώνης", Αντώνης στο "Ταξίμ", Παντελής στο "Φεύγα", Γιώργος στο "Μια αγάπη, μια ζωή" κ.α., καθώς και στον κινηματογράφο σε ταινίες όπως "Η γυναίκα είναι... σκληρός άνθρωπος", "Paperboat", "Νήσος", "Απ' τα κόκαλα βγαλμένα" και "Αύριο θα 'ναι Αργά".

Επίσης, συμμετείχε σε αρκετές μεταγλωττίσεις κινουμένων σχεδίων, κυρίως της Ντίσνεϊ. Είχε κάνει χαρακτηριστικές φωνές όπως του Μαύρου Πητ στα κινούμενα σχέδια με τον Μίκυ Μάους, του Μάμρα (Mumm-Ra – "Μαμ-Ρα") στους "Θάντερκατς", του Όπτιμους Πράιμ (Optimus Prime) στους "Τρανσφόρμερς", του Τίγρη στο "Γουίνι το Αρκουδάκι" (Winnie The Pooh), του Κυρίου Πατάτα στο "Toy Story", του Δρ. Τζούμπα στο "Λίλο και Στιτς", του Cogsworth (Τικιτάκας) στην ταινία "Πεντάμορφη και το Τέρας", του Τζάνγκο στον "Ρατατούη", του Ντον Κάρλτον στους "Μπαμπούλες Πανεπιστημίου", του Άι Βασίλη στην ταινία "Οι πέντε Θρύλοι", του Σερ Έκτορ και του αφηγητή στην ταινία "Το Σπαθί του Βασιλιά Αρθούρου", του Sharky στο "Ο Τζέικ και οι πειρατές της χώρας του ποτέ", του αφηγητή στο "Μαύρο Καζάνι", αλλά και πολλές ακόμα φωνές σε δεκάδες άλλες ταινίες και σειρές όπως - μεταξύ άλλων - "Η Παναγία των Παρισίων", τα "Ζουζούνια" (Χάιμλιχ), τα "Γ(λυκάκια)" (Τόνυ), "Οι Περιπέτειες του Σάμμυ: Το Μυστικό Πέρασμα" (Σλιμ), "Ο ήρωας του βυθού" (Τζακ), "Ηρακλής: Πέρα από το μύθο" (Νέσσος, Κύκλωπας), "Αλαντίν" και "Ο Αλαντίν και ο Βασιλιάς των Κλεφτών" (Ρασούλ).

Είχε δανείσει τη φωνή του στη βραβευμένη ελληνική ταινία κινουμένων σχεδίων "Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι" (Παππούς), καθώς και σε ελληνικές σειρές όπως η "Φρουτοπία", η "Ψαροκωστούλα", "Του Κουτιού τα Παραμύθια" και το "Κρα".

Έκανε επίσης τη φωνή του ήρωα Ντάριους (Darius) στο δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι "League of Legends".

Κινηματογράφος (ενδεικτικά)

2011: Απ' τα κόκαλα βγαλμένα (Μανώλης Μπαντουβάκης)
2009: Νήσος (Επιθεωρητής Κωνσταντίνος Αθανασίου)
2006: Paperboat (Πατέρας)
2005: Η γυναίκα είναι... σκληρός άνθρωπος (Ντετέκτιβ Καραμπέος)
2002: Αύριο θα 'ναι Αργά (Αφεντικό)
2001: Κι αύριο μέρα είναι (Ιορδάνης)
1984: Έλα να γuμvωθούμε ντάρλινγκ (Νικόλας Μπίστος)


Με πληροφορίες από: wikipedia