Breaking News

Αφγανιστάν: Ο Joe Biden υπερασπίστηκε τις επιλογές του (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Χιλιάδες Αφγανοί παραμένουν γύρω και μέσα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ελπίζοντας να καταφέρουν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Οι επιχειρήσεις εκκένωσης των ξένων κρατών συνεχίζονται και επισπεύδονται. 

Όπως μετέδωσε το Euronews, τουλάχιστον 20 πολίτες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να επιβιβαστούν σε ένα από τα αεροσκάφη που αναχωρούν από την Καμπούλ. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι - μέσα στο χάος - οικογένειες χωρίστηκαν. Σε κάποιες περιπτώσεις τα μέλη κατάφεραν να μπουν στα αεροσκάφη, ωστόσο στάλθηκαν σε διαφορετικές χώρες. Σε άλλες περιπτώσεις παιδιά έχασαν τους γονείς τους στο αεροδρόμιο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε χθες, Κυριακή: «Η εκκένωση χιλιάδων ανθρώπων από την Καμπούλ θα ήταν δύσκολη και οδυνηρή, όποτε και να την είχαμε ξεκινήσει. Το ίδιο θα είχε συμβεί αν είχαμε ξεκινήσει πριν ένα μήνα ή σε ένα μήνα από τώρα. Από τις 14 Αυγούστου έως την Κυριακή, έχουμε απομακρύνει περίπου 28.000 ανθρώπους με αμερικανικά, συμμαχικά και εμπορικά αεροσκάφη. Συνολικά από τον Ιούλιο έχουμε απομακρύνει περίπου 33.000 ανθρώπους. Γίνονται συζητήσεις με τον στρατό για επέκταση της επιχείρησης. Ελπίζουμε ότι δε θα χρειαστεί, αλλά θα γίνουν συζητήσεις για το πόσο έχουμε προχωρήσει».

Δείτε το ρεπορτάζ του Euronews.