Breaking News

Ακυρώθηκε η παράταση του μίνι lockdown στη Ζάκυνθο (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Χθες, Πέμπτη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε ανακοινώσει ότι παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Χανίων, μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου και ώρα 6:00.

Τα μέτρα, που είχαν τεθεί σε εφαρμογή την Παρασκευή 6 Αυγούστου, όριζαν απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί (με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας) και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Στα Χανιά τα παραπάνω μέτρα παρατείνονται μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου και ώρα 6:00, ωστόσο στη Ζάκυνθο δεν θα τεθεί σε εφαρμογή η παράταση του μίνι lockdown, όπως επιβεβαίωσε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπουλου.

Ο βουλευτής Ζακύνθου της Νέας Δημοκρατίας, Διονύσης Ακτύπης, έγραψε στο Facebook αργά το βράδυ της Πέμπτης:

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο για το γεγονός ότι αξιολόγησαν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ζακύνθου και οδηγηθήκαμε στην άρση των περιορισμών μετά την εισήγησή μου για επανεξέταση των δεδομένων. Οτιδήποτε άλλο μικρή σημασία έχει και μόνο παραφωνία προσθέτει, γιατί οι Ζακυνθινοί γνωρίζουν».