Breaking News

Ασύλληπτη ομορφιά - BBC Earth: Η «μαγεία» της Παταγονίας (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα εκπληκτικό βίντεο του BBC Earth καταγράφει τον παγετώνα San Rafael στην Παταγονία, έναν από τους παγετώνες του κόσμου που λιώνουν με γρήγορο ρυθμό.

Βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Laguna San Rafael. Είναι από τους σημαντικότερους παγετώνες του Πεδίου Πάγου της Βόρειας Παταγονίας (Northern Patagonian Ice Field), στα νότια της Χιλής.

Σύμφωνα με το BBC Earth, καλύπτει μια έκταση πάνω από 700 km², που είναι σχεδόν το μέγεθος της Νέας Υόρκης (783,8 km²).


Το βίντεο είναι απόσπασμα από τη σειρά - ντοκιμαντέρ «Eden: Untamed Planet». Μοναδικές εικόνες για μία ακόμη φορά από το BBC Earth, που μας «ταξιδεύει» σε μέρη απομονωμένα, που έχουν προστατευτεί από τις πιο επιζήμιες επιπτώσεις της ανθρώπινης παρέμβασης. 

«Ισορροπημένα, πλούσια σε είδη, μοναδικά οικοσυστήματα. Σε αυτά τα εδάφη, η ζωή υπάρχει όπως θα το ήθελε η φύση. Αυτή η σειρά ξεκινά ένα ταξίδι που κόβει την ανάσα στην τελευταία Εδέμ της Γης... Καθώς το βαρύ βήμα των ανθρώπων πλησιάζει όλο και πιο κοντά σε αυτά τα όμορφα και εύθραυστα εδάφη, τώρα είναι η ώρα να αποκαλύψουμε τις σαγηνευτικές ιστορίες τους», αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο του BBC Earth.