Breaking News

Λακωνία: Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εξιχνιάστηκαν έντεκα περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής στη Λακωνία. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τρία άτομα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για - τα κατά περίπτωση - αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και απόπειρα αυτής και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 54.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, έντεκα (11) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτής, στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (12.8.2021) το βράδυ, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 21, 28 και 41 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και απόπειρα αυτής και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, προχθές (12.8.2021) το βράδυ, στη Σπάρτη Λακωνίας, οι ανωτέρω εισήλθαν σε εργοστάσιο και προσπάθησαν να αφαιρέσουν χάλκινα καλώδια, δίχως όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους καθώς έγιναν αντιληπτοί.

Μετά από άμεση αστυνομική κινητοποίηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανωτέρω και τους συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 20.7.2021 έως και την 12.8.2021, στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, είχαν διαπράξει ακόμη -10- περιπτώσεις κλοπών σε εργοτάξιο, θερμοκήπιο, εργοστάσια, αγροκτήματα, αποθήκες και αντλιοστάσιο αγροκτημάτων.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χάλκινα καλώδια, τμήματα αλουμινίου (ρετάλια), ηλεκτρικά εργαλεία κ.ά., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -54.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος, σε έρευνα που ακολούθησε στις οικίες τους, στην οικία του 28χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή το 2017 στο Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.»